Gyorsan intézd el a bevásárlást! Hosszú boltzár jön

Forrás: AFP/Lionel Bonaventure -
karácsony bevásárlás család boltzár ünnepek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vége a vasárnapi vásárlásoknak. A karácsonyi ünnepek után, december 27-én nem nyit ki a boltok többsége.

Az idei új szabályok szerint december 24-én, csütörtökön legkésőbb 12 órakor kötelesek a boltok, áruházak bezárni. December 25-én és 26-án, az ünnepek alatt zárva lesznek az üzletek. December 27-én, vasárnap sem nyithatnak ki. Ez azt jelenti, hogy három hosszú napra kell előre bevásárolni - közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség.

Forrás: AFP/Lionel Bonaventure

December 24-én az élelmiszerboltok általában nyitva lesznek még, de sok iparcikküzlet erre a rövid időre már nem nyit ki. A bevásárlóközpontok közértjei a szokásos kora reggeli órákban nyitnak, az iparcikkeket árusító boltok általában 9-kor. A benzinkút, gyógyszertár, piac, vasút, autóbusz-pályaudvar, repülőtéri üzlet, 200 négyzetméternél kisebb bolt, ha a tulajdonos vagy segítő családtag áll a pult mögött, nyitva lehet december 24-én 12 óra után is. A jogszabály engedi hajnali fél öt és 12 óra között a kizárólag pékárut, továbbá kizárólag tejterméket értékesítő üzlet, újságot árusító üzlet, virágüzletek nyitvatartását is. A különböző szolgáltatókat, például a fodrászt, kozmetikust nem érinti a boltok, áruházak nyitvatartási tilalma, így december 24-én szabadon dönthetnek arról, meddig fogadják a vendégeiket. A vendéglátásra, szórakozóhelyekre sem vonatkozik a zárvatartási tilalom. Az ünnepek után legkorábban december 28-án, hétfőn, hajnali fél ötkor lehet kinyitni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.