Négy ember halt meg a milánói horrorklinikán

Forrás: Thinkstock -
halál magánklinika műtét életfogytiglan orvos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fölösleges műtéteket végzett el a pácienseken egy milánói klinika főorvosa, így több mint kétmillió eurót keresett. Az 51 éves orvost életfogytiglanra ítélték.

Négy ember halálát okozta egy milánói magánklinika főorvosa, aki nyereségvágyból fölösleges műtétek sorozatát hajtotta végre páciensein éveken át – írja az MTI.

Illusztárció Forrás: Thinkstock

A most 51 éves Paolo Brega Massonét első fokon már tavaly életfogytiglanra ítélték,ezt most a fellebbviteli bíróság is megerősítette. Egyik asszisztensét, aki első fokon 26 év szabadságvesztést kapott, felmentették, egy másik büntetését 30-ról 25 évre mérsékelték.
A vádlottakat, akik a mit sem sejtő pácienseken teljesen szükségtelenül végrehajtott operációkkal 2,5 millió euró, vagyis 785 millió forint többletjövedelemhez jutottak, 86 rendbeli súlyos testi sértés címén ítélték el.

A Szent Ritáról elnevezett, az olasz sajtóban horrorklinikaként emlegetett egészségügyi intézményben például több nőnek is eltávolították a mellét, holott egy szövettani vizsgálat is elég lett volna.
Másoknak tüdőjük egy részét operálták ki szükségtelenül.A hatóságok lehallgatóberendezések segítségével bizonyították rá bűntetteiket a vádlottakra, akik a fölösleges műtétek révén akár 27 ezer eurót is elérő havi fizetéshez jutottak. Az operációkat gyakran a páciens vagy kezelőorvos beleegyezése nélkül végezték el.

Hosszú Katinka kiakadt a Magyar Úszószövetségrehttp://www.life.hu/news/20151222-hosszu-katinka-iron-lady-uszono-kiakadt-a-magyar-uszoszovetsegre.htmlAz Iron Lady kiosztotta a Magyar Úszószövetség vezetőit a sajtónak kedd délelőtt eljuttatott közleményében. News--Fogalma sem volt arról, hogy a dán herceget mentette ki a vízbőlhttp://www.life.hu/news/20151222-nick-malcolm-nem-tudta-hogy-christian-dan-herceget-mentette-ki-a-vizbol.htmlNick Malcolm nem gondolkodott, csak cselekedett, amikor a 10 éves Christian dán herceget elragadta egy erős áramlat. Elmondása szerint nem tudta, kit mentett ki a vízből. News--Újabb nő perelte be nemi erőszak vádjával Bill Cosby-thttp://www.life.hu/news/20151222-bill-cosby-komikust-ujabb-no-katherine-mckee-perelte-be-nemi-eroszak-vadjaval.htmlKatherine McKee, Sammy Davis Jr. amerikai előadóművész volt barátnője azt állítja, hogy a komikus negyven évvel ezelőtt egy vacsora alatt erőszakolta meg őt. Bill Cosby szerint a színésznő hazudik. News--Elárvereztek egy újabb Michael Schumacher-relikviáthttp://www.life.hu/news/20151221-michael-schumacher-forma-1-es-pilota-autoversenyzos-overalljat-elarvereztek.htmlTöbb más különleges ereklye mellett a súlyos síbalesetet szenvedett Forma-1-es pilóta autóversenyzős overállját is eladták a Bajnokok Tornája szervezői. News--Gyorsan intézd el a bevásárlást! Hosszú boltzár jönhttp://www.life.hu/news/20151221-ha-nem-vetted-meg-meg-karacsonyra-a-bejglit-irany-a-bolt-harom-napig-nincs-bolt.htmlVége a vasárnapi vásárlásoknak. A karácsonyi ünnepek után, december 27-én nem nyit ki a boltok többsége. NewsAFPA kényszerleszállás után kiderült, álbomba volt az Air France gépén: Fotó!http://www.life.hu/news/20151221-albomba-volt-az-air-france-gepen-amelyik-kenyszerleszallast-hajtott-vegre-a-kenyai-mombasaban.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, kényszerleszállást hajtott végre az Air France légitársaság egyik utasszállítója a kenyai Mombasában, mivel gyanús, pokolgépnek látszó tárgyat találtak a mosdójában. A repülő átvizsgálása után a hatóságok valódi pokolgépet emlegettek, de az Air France vezérigazgatója szerint csak álbomba volt. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.