Emelkedik a minimálbér 2016-ban

Fotó: Szabó Balázs [origo] -
Magyarország minimálbér jövő fizetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bruttó 111 000 forintos jövő évi minimálbérről és bruttó 129 000 forintos garantált bérminimumról írtak alá egyezséget a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának résztvevői. A Magyar Szakszervezeti Szövetség nem vett részt az aláíráson, mert nem ért egyet a megállapodással.

A kabinet a következő napokban rendeletben hirdeti ki a minimálbér és a garantált bérminimum 2016. évi összegét. Az 1,6 százalékos tervezett infláció mellett a személyi jövedelemadó 1 százalékpontos csökkenését is figyelembe véve a minimálbérnél 5,6, a garantált bérminimumnál 5,7 százalékos reálbér-emelkedés valósulhat meg. Ilyen mértékű reálnövekedés a kötelező legalacsonyabb béreknél 2002 óta nem volt - közölte Cseresnyés Péter.

Fotó: Szabó Balázs [origo]

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) egy tagja, a Magyar Szakszervezeti Szövetség nem ért egyet a tárgyalások során kialakult javaslatokkal, és nem vett részt az aláíráson. Így a konzultációs fórumon nem született megállapodás, a tagok döntő többsége írta alá az egyezséget. A szövetség azért nem járult hozzá a megállapodáshoz, mert elfogadhatatlannak találják az abban szereplő béreket. Emellett azt is kifogásolták, hogy a munkaadói oldal és a kormány nem kívánta rögzíteni, hogy a minimálbér nettó értéke 2018-ra érje el a létminimum szintjét.

Hosszú Katinka kiakadt a Magyar Úszószövetségrehttp://www.life.hu/news/20151222-hosszu-katinka-iron-lady-uszono-kiakadt-a-magyar-uszoszovetsegre.htmlAz Iron Lady kiosztotta a Magyar Úszószövetség vezetőit a sajtónak kedd délelőtt eljuttatott közleményében. News--Aggódnak Michael Schumacher fia miatthttp://www.life.hu/news/20151221-nico-rosberg-aggodik-michael-schumacher-fia-mick-miatt.htmlNico Rosberg attól félti Mick Schumachert, hogy a 16 éves fiú nem lesz képes minden erejével az autóversenyzésre koncentrálni a ráirányuló figyelem miatt. News--Karácsonykor marad a borús, párás időjáráshttp://www.life.hu/news/20151221-karacsonykor-marad-a-borus-paras-idojaras.htmlA következő napokban helyenként kisüthet a nap, de az ország nagy részén borult lesz az ég. Karácsonykor is marad a párás, ködös idő, néhol szitálással, vasárnap viszont a hegyekben akár hózápor is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. News--Előkerült Angelina Jolie és Brad Pitt ikonikus képsorozatahttp://www.life.hu/news/20151221-angelina-jolie-szineszno-es-brad-pitt-szinesz-ikonikus-fotosorozata-a-w-magazinban-2005-ben.htmlMinden idők egyik leghíresebb fotósorozata a W magazin hasábjain jelent meg. NewsOrigoA kényszerleszállás után kiderült, álbomba volt az Air France gépén: Fotó!http://www.life.hu/news/20151221-albomba-volt-az-air-france-gepen-amelyik-kenyszerleszallast-hajtott-vegre-a-kenyai-mombasaban.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, kényszerleszállást hajtott végre az Air France légitársaság egyik utasszállítója a kenyai Mombasában, mivel gyanús, pokolgépnek látszó tárgyat találtak a mosdójában. A repülő átvizsgálása után a hatóságok valódi pokolgépet emlegettek, de az Air France vezérigazgatója szerint csak álbomba volt. News--Drámai! Majdnem a tengerbe fulladt a dán Mária hercegnő tízéves kisfiahttp://www.life.hu/news/20151220-majdnem-a-tengerbe-fulladt-a-dan-maria-hercegno-tizeves-kisfia.htmlKis híján tragédiába torkollt a dán hercegi család ausztráliai nyaralása: Mária hercegnő tízéves kisfiát, Christian herceget úgy kellett kimenteni a tengerből. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.