George Clayton Johnson Star Trek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolcvanhat évesen rákbetegségben elhunyt George Clayton Johnson amerikai sci-fi író és forgatókönyvíró, egyebek közt a legelső Star Trek-epizód írója és a Logan futása című kultikus tudományos-fantasztikus regény társszerzője. Amerikai filmes honlapok szerint pénteken Los Angelesben halt meg.

Az iskoláit és az egyetemet abbahagyó Johnson már fiatalon történeteket írt tévécsatornáknak. Hippiként egyik napról a másikra élt, sokat utazott, forgatókönyveit azonban aggályos pontossággal adta le, témáit majdnem mindig a misztikából és a sci-fiből merítette. Így dolgozott például az Alkonyzóna című sorozatnak, és 50 éve ő írta a legelső epizódot a Star Trek című űrsorozathoz.
Jack Golden Russell-lel együtt ő írta a forgatókönyvet A dicső tizenegy című, Frank Sinatrát, Dean Martint és Sammy Davis jr-t felvonultató, 1960-ban bemutatott nagysikerű bűnügyi komédiához, amelyet Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi címmel 41 évvel később újra feldolgoztak. William F. Nolannel együtt ő írta 1967-ben a Logan futása című sci-fit. Az 1976-ban Michael Yorkkal a főszerepben megfilmesített történet egy jövendőbeli világról, amelyben senki sem lehet idősebb 30 évesnél, világsiker lett.
George Clayton Johnson egész életében hű maradt a hippi világszemlélethez, hosszú, hófehér hajat és nyíratlan szakállt viselt, küzdött a marihuána legalizálásáért és vegetáriánusan táplálkozott. Hatvanhárom éven át, haláláig élt házasságban feleségével, Lolával, akitől két gyermeke született.
Bár a sci-fi híveinek táborán kívül nem volt különösebben ismert, rajongói nagy becsben tartották munkásságát.

Ezek lesznek a munkaszüneti napok 2016-banhttp://www.life.hu/news/20151227-ezek-lesznek-a-munkaszuneti-napok-2016-ban.htmlJó hír! Hat hosszú hétvége is lesz a jövő évben. Mutatjuk. News--Meghalt a legtöbb tetoválást viselő francia nőhttp://www.life.hu/news/20151227-meghalt-a-legtobb-tetovalast-viselo-francia-no-marie-france-esteve.html A 62 évesen, rákbetegségben elhunyt Marie-France Esteve testét több száz, részben nemzetközileg ismert tetoválóművészektől származó ábra borította. NewsThinkstockA hosszú élet titka a világ legidősebb embereitőlhttp://www.life.hu/news/20151227-a-hosszu-elet-titka-a-vilag-legidosebb-embereitol.htmlA New York Times tett közzé egy videót, amelyen magas kort megélő emberek elárulják, a hosszú élet titkát. NewsThinkstockBalhé! Schumacher felesége eltiltotta férjétől egykori menedzseréthttp://www.life.hu/news/20151226-michael-schumacher-felesege-eltiltotta-ferjetol-egykori-menedzseret.htmlWilli Weber, Schumacher egykori menedzsere nagyban hozzájárult a pilóta sikereihez, azonban állítólag a Forma-1-es legenda felesége, Corinna megtiltotta, hogy meglátogassa Schumit.News--Síneken gyalogló embereket gázolt el a vonathttp://www.life.hu/news/20151226-sineket-gyaloglo-embereket-gazolt-el-a-vonat.htmlHalálra gázolt két férfit egy személyvonat Csorna és Szil között szombaton, karácsony második napján. News--Négyszáz gramm aranyat dugott a fenekébe a férfihttp://www.life.hu/news/20151226-negyszaz-gramm-aranyat-dugott-a-fenekebe-a-ferfi.htmlA Srí Lanka-i nemzetközi reptéren tartóztattak le egy férfit, mert azt sejtették, valamit a testüregeiben csempészik. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.