Brutális kínzás! Petárdával etetett meg egy jegesmedvét egy orosz szakács

Forrás: Frank Hildebrand / Getty Images -
szakács börtön petárda jegesmedve
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Orvvadászat címén akár hét év börtönbüntetést is kaphat egy orosz szakács, aki egy északi-sarkvidéki szigeten pirotechnikai eszközzel etetett meg egy jegesmedvét, szörnyű kínokat okozva a védett állatnak.

A nőstény jegesmedve percekig tartó kínszenvedésérőlvideó is felkerült az internetre, hatalmas felháborodást okozva az állatvédők körében.

A kép illusztráció Forrás: Frank Hildebrand / Getty Images

A Vrangel-szigeten, egy építkezésen novemberben történt eset körülményei egyelőre nem tisztázottak, szakértők azonban úgy vélik, hogy az objektumban dolgozó szakács valamilyen ínycsiklandó élelmiszerrel kente be a robbanóeszközt, hogy rávegye a bocsával rendszeresen odalátogató jegesmedvemamát az elfogyasztására.

A videón látszik, amint a petárdával megetetett medve szörnyű kínokat kiállva fetreng a hóban, majd elkezd vérezni, végül nyoma vész. Tetemét nem találták meg, és Alekszandr Guzgyev, a helyi természetvédelmi terület igazgatója szerint van esély a túlélésre.

Az ügyben egyelőre 3000 rubeles (12 ezer forintos) bírságot szabtak ki a természetvédelmi előírások megszegéséért. Szergej Donszkoj orosz környezetvédelmi miniszter szerint azonban "minden képzeletet felülmúló kegyetlenség robbanószerrel megetetni egy medvét", és mivel a jegesmedve védett állat Oroszországban, elpusztítására orvvadászatként kell tekinteni.

Donszkoj szerint felelősségre kell vonni a Ruszaljansz építőipari vállalatot is, amiért nem kerítette körbe a természetvédelmi területen zajló építkezést. A cég az imázsa befeketetítésére irányuló "provokációnak" minősítette a videót. Oroszországban 1957 óta tiltja a törvény jegesmedve elejtését.

Elhunyt Robert Spitzer amerikai pszichiáterhttp://www.life.hu/news/20151227-elhunyt-robert-spitzer-amerikai-pszichiater-a-homoszexualitas-depatologizaloja.htmlElhunyt Robert Spitzer befolyásos amerikai pszichiáter, akinek jelentős szerepe volt abban, hogy a homoszexualitás lekerült a betegségek listájáról az Egyesült Államokban. NewsEzek lesznek a munkaszüneti napok 2016-banhttp://www.life.hu/news/20151227-ezek-lesznek-a-munkaszuneti-napok-2016-ban.htmlJó hír! Hat hosszú hétvége is lesz a jövő évben. Mutatjuk. News--Meghalt a legtöbb tetoválást viselő francia nőhttp://www.life.hu/news/20151227-meghalt-a-legtobb-tetovalast-viselo-francia-no-marie-france-esteve.html A 62 évesen, rákbetegségben elhunyt Marie-France Esteve testét több száz, részben nemzetközileg ismert tetoválóművészektől származó ábra borította. NewsThinkstockA hosszú élet titka a világ legidősebb embereitőlhttp://www.life.hu/news/20151227-a-hosszu-elet-titka-a-vilag-legidosebb-embereitol.htmlA New York Times tett közzé egy videót, amelyen magas kort megélő emberek elárulják, a hosszú élet titkát. NewsThinkstockBalhé! Schumacher felesége eltiltotta férjétől egykori menedzseréthttp://www.life.hu/news/20151226-michael-schumacher-felesege-eltiltotta-ferjetol-egykori-menedzseret.htmlWilli Weber, Schumacher egykori menedzsere nagyban hozzájárult a pilóta sikereihez, azonban állítólag a Forma-1-es legenda felesége, Corinna megtiltotta, hogy meglátogassa Schumit.News--Síneken gyalogló embereket gázolt el a vonathttp://www.life.hu/news/20151226-sineket-gyaloglo-embereket-gazolt-el-a-vonat.htmlHalálra gázolt két férfit egy személyvonat Csorna és Szil között szombaton, karácsony második napján. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.