3 étel, ami szerencsét hoz az új évben

Forrás: Thinkstock -
lencse szilveszter Újév sertéshús étel gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közeledik az év utolsó napja, amikor többen fogadalmakkal és hagyományos ünnepi fogásokkal várják az éjfélt. Néhány élelmiszerről úgy tartják, hogy nem csak szerencsét, de pénzt is hoznak ilyenkor a házhoz. 

Hüvelyesek

A népi mondás szerint, aki lencsét evett és eszik újév első napján, annak az év során soha nem ürül ki a pénztárcája. Ehhez társult még az is, hogy az éjfél elkongatása után néhány szem lencsét tettek zsebre az emberek, hogy ezzel is növeljék a szerencséjüket.

Forrás: Thinkstock

Sertéshús

December 31-én még fogyaszthatunk szárnyast, éjfél után viszont tiltott étel. Ennek oka, hogy a babona szerint elkaparja a szerencsénket. Éjfél után érdemes a disznóhús mellett letenni a voksunkat, mivel a nép hiedelem szerint legkedveltebb háziállatunk befele túr, így lakásunkba is betúrhatja a jó dolgokat. Azonban az elkészítés sem mindegy: a ropogósra sült malac egyértelműen boldog és gazdag esztendőt ígér.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Gyümölcsök

A gránátalma magjai a jólétet szimbolizálják, a füge pedig segíti a termékenységet. Ilyenkor egy szem alma is az egészségre törekvést, és az élvezetek hajszolását vitatott megmutatni, ami nem árthat a jövőben.

Forrás: Thinkstock

Embert ölt egy óvszer-automata Németországbanhttp://www.life.hu/news/20151229-ovszer-automata-vegzett-egy-fiatal-ferfivel-nemetorszagban-a-fejen-serult-meg.htmlEgy repülő fémdarab halálosan megsebzett egy fiatal férfit, aki rablás céljával felrobbantott két társával egy óvszer-automatát a németországi Schöppingenben, a holland határ közelében - közölte hétfőn a rendőrség. News--Íme, a világ legöregebb fája - 9500 éves! http://www.life.hu/news/20151229-ratalaltak-a-vilag-egyik-legoregebb-fajara-old-tjikko-kilencezer-otszaz-eves-foto.htmlA tudósok ledöbbentek, amikor Svédországban rábukkantak a növényre. Meglepő módon a lucfenyők csoportjába tartozik, amelyek viszont nem szoktak ilyen sokáig élni. NewsOrigoEgymilliós látogatottsággal zárta az évet a budapesti állatkerthttp://www.life.hu/news/20151228-iden-tobb-mint-egymillioan-mentek-el-a-fovarosi-allat-es-novenykertbe-rekord-szam.htmlAz ünnepek alatt már elérte a tavalyi látogatószámot a Fővárosi Állat- és Növénykert. Az évet valamivel több, mint egymilliós látogatottsági adattal zárhatják - mondta Hanga Zoltán szóvivő az M1-en. News--Ittál már pezsgőalapú koktélt? - Íme, 3 szuper recept szilveszterrehttp://www.life.hu/csalad/20151228-szilveszterre-pezsgoalapu-koktelok-a-holy-bucket-a-french-75-es-a-bellini.htmlAmi biztosan nem hiányozhat a szilveszteri buliból, az a pezsgő. Még, akik nem szeretik annyira, azok is koccintanak egy pohárkával éjfélkor, a pezsgő szerelmesei pedig ezen a napon akár többfélét is kipróbálnak. CsaládThinkstockÍgy tölti a szilvesztert a Barátok közt sztárja, Józan László http://www.life.hu/sztarok/20151229-jozan-laszlo-a-vigszinhazban-szilveszterezik-a-baratok-kozt-sztarja-aznap-is-dolgozni-fog.htmlA Vígszínházban szilveszterezik Józan László, aki az Össztánc című előadásban délután és este is színpadra lép. Így két szerencsés hölgy is a partnere lehet egy közös tánc erejéig, hiszen az előadás fináléjában a fellépő művészek a nézőtérről választanak maguknak táncpartnert. TV + SztárokOrigoFurcsa neve miatt nem kapott repülőjegyet egy nőhttp://www.life.hu/news/20151228-isis-lake-neve-miatt-nem-kapott-repulojegyet.html2016-os kanadai kiruccanását tervezte a 29 éves nő, akinek minden társaság visszadobta a jegyfoglalását. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.