Átlagosan 24 ezer forinttal nőnek a nyugdíjak 2016-ban: Íme az új havi összeg!

Forrás: Thinkstock -
pénz nyugdíj 2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A januártól érvényes 1,6 százalékos nyugdíjemelés hatására átlagosan 24 ezer forinttal nőnek éves szinten a nyugdíjak 2016-ban - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Az emelés 2,6 millió nyugdíjast érint, utána az átlagnyugdíj összege havi 120 825 forint lesz.

Rétvári Bence azt mondta, hogy 2011-2015 között a nyugdíjak átlagosan több mint 21 százalékkal nőttek, vásárlóerő-értékük 8,6 százalékkal javult. Az államtitkár hangsúlyozta, a szocialista kormányzás idején egy havi nyugdíjat elvettek, a vásárlóérték növekedése alapján ezt most visszakapták a nyugdíjasok, csak nem egyszeri juttatásként az év végén, hanem havonta elosztva - írja az MTI-re hivatkozva az Origo.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Az államtitkár felidézte: a nyugellátások és egyes más ellátások 2016. januártól érvényes emeléséről szóló kormányrendelet szerint

az 1,6 százalékos emelés több mint húszféle járandóságot érint,

többek között az öregségi, az özvegyi, a szülői nyugdíjat, az árvaellátást, a baleseti hozzátartozói nyugellátást, a szolgálati járandóságot, a korhatár előtti ellátást, a rokkantsági ellátást, a rehabilitációs ellátást, a fogyatékossági támogatást, a vakok személyi járadékát, a polgármesterek közszolgálati járadékát. Az emelés tehát összesen 3,5 millió ellátás folyósítását érinti - mondta.

Úgy fogalmazott, hogy a kormány munkájának köszönhetően érezhető előrelépés történt mind a nyugdíjasok jövedelmének növelése, mind a kiadásaik csökkentése terén.

Végre havazott: Húsz centi hó esett az Alpokbanhttp://www.life.hu/news/20160103-vegre-havazott-husz-centi-ho-esett-az-alpokban-mar-nagyon-vartak.htmlA hétvégén - hosszú idő után - végre havazott a svájci Alpokban - közölte vasárnap a svájci meteorológiai intézet.News--Tömegbaleset a Dakar-rali első napján: Sok a sérült, köztük gyerekek ishttp://www.life.hu/news/20160103-tomegbaleset-a-dakar-rali-elso-napjan-buenos-airesben-sok-a-serult-koztuk-gyerekek-is.htmlTömegbaleset árnyékolta be a 2016-os Dakar-rali első napját, amelyen egy kínai versenyző, Kuo Mei-ling a nézők közé sodródott Mini Cooperjével. A szervezők tájékoztatása szerint tizenhárman sérültek meg, köztük öt gyerek. NewsAFPGyalogost gázolt a vonat: Az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítjákhttp://www.life.hu/news/20160103-gyalogost-gazolt-a-vonat-az-utasokat-vonatpotlo-autobuszok-szallitjak.htmlZalabér-Batyk és Pókaszepetk között halálra gázolt egy férfit a Celldömölkről Zalaegerszegre közlekedő vonat vasárnap reggel.NewsMTI/Máthé ZoltánKétéves gyerek fulladt meg a görög partoknál: Egy hajótörés után találták meg a holttestéthttp://www.life.hu/news/20160103-keteves-gyerek-fulladt-meg-a-gorog-partoknal-egy-hajotores-utan-talaltak-meg-a-holttestet.htmlKétéves gyermeket találtak vízbe fúlva az Égei-tengeren a görög hatóságok szombaton. Vélhetően ő a migránsválság első áldozata, aki idén életét vesztette az Európai Unió határánál.NewsThinkstockEltűnt ez a 49 éves férfi: Elseje óta nem adott életjelet magárólhttp://www.life.hu/news/20160103-eltunt-a-49-eves-boros-imre-elseje-ota-nem-adott-eletjelet-magarol-a-rendorseg-keresi.htmlA Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság körözést adott ki Boros Imre eltűnése miatt. NewsOrigoGyászhír! A Rajnában találták meg a válogatott focista, Steve Gohouri holttestéthttp://www.life.hu/news/20160103-elhunyt-steve-gohouri-az-elefantcsontparti-valogatott-es-a-borussia-monchengladbach-focistaja.htmlElhunyt az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott és a német élvonalbeli Borussia Mönchengladbach korábbi védője, Steve Gohouri. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.