Késnek az esztergomi vonatok, de a budapesti tömegközlekedés kezd magára találni

Forrás: MTI/Máthé Zoltán -
tömegközlekedés vonat hóesés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány nemzetközi vonat is sokat késik, a belföldi járatok viszon nagyjából menetrendszerint járnak a Mávinform tájékoztatása szerint. Kivéve az Esztergomi vonalat, ott alakul a káosz. A budapesti tömegközlekedés kezd magára találni.

Az elővárosi vonatok nagyjából menetrend szerint járnak Budapest felé, 10-15 percnél nagyobb késés csak az Esztergom-Budapest vonalon fordul elő - tájékoztat az Origo. (Cikkük folyamatosan frissül.)

Illusztráció Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az Esztergomból még csak egy perces késéssel, 5 óra 43 perckor induló személyvonat reggel fél hétre háromnegyed órás késést szedett össze, az előírt 7 óra 12 perc helyett majd talán csak 7 óra 59-kor ér be Budapest-Nyugati pályaudvarra - derül ki a Máv-start tájékoztatásából.

Ennél jóval többet késik két nemzetközi vonat.

A Dacia nemzetközi vonat 108 percet késik. Ez a járat Bukarestből tart Bécs felé. Lőkösházánál az előírt hajnali 1 óra 50 perc helyett csak 3 óra 48 perckor érkezett meg Magyarországra. Budapestet a menetrend szerinti 5 óra 40 perc helyett majd csak 6 óra 42 perckor éri el, Győrbe 8 óra 47 perckor érkezik 7 óra helyett. Hegyeshalmot fél nyolc helyett majd csak negyed 10-kor éri el.

Egy órás késéssel érkezett Magyarországra Szerbia fővárosából, Belgrádból a Beograd gyorsvonat is. A fővárosban a BKK járatai menetrend szerint közlekednek,

nem kell fennakadásra számítani

- írja budapest közlekedéséért felelős cég.

Alkalmi hómunkások a VIII. kerületben. Fotó: Polyak Attila - Origo

A főutak burkolata általában vizes, azonban a magasabban fekvő területeken és a külső kerületekben havas, csúszós szakaszokra kell még számítani. A meteorológiai szolgálat további havazásra és hófúvásra figyelmeztet, illetve arra, hogy

kedden ónos eső is eshet.

Tegnap az országban több helyen okozott fennakadást a havazás. Több baleset történt a csúszóssá vált utakon, a rendőrség és a katasztrófavédelem is fokozott figyelmet kér a közlekedőktől.

További havazásra, hófúvásra számíthatunk és ónos eső is jön mahttp://www.life.hu/news/20160105-idojaras-tovabbi-havazasra-es-hofuvasra-szamithatunk-es-onos-eso-is-jon-ma.htmlAz országban több helyen okozott fennakadást a téliesre fordult időjárás. Több baleset történt a havas utakon, a rendőrség és a katasztrófavédelem is fokozott figyelmet kér a közlekedőktől. A meteorológiai szolgálat további havazásra és hófúvásra figyelmeztet, illetve arra, hogy kedden ónos eső nehezíti meg az életünket. News--Elképesztő! GoPro kamerával a világ körül - Videó! http://www.life.hu/news/20160104-latvanyos-video-a-vilag-korul-a-gopro-kamera-csodai-amulj-te-is.htmlIgazán különleges videót vágott össze egy csapat a 2015-ös év legjobb felvételeiből. A négyperces anyag nem csak pörgős, de látványos is! NewsElhunyt Louis de Funes egykori partnere, Michel Galabruhttp://www.life.hu/news/20160104-meghalt-michel-galabru-louis-de-funes-hires-szineszpartnere-almaban-hunyt-el.htmlA színészt 93 éves korában, álmában érte a halál. A francia művész élete végéig szerepelt színpadon, novemberben állt utoljára közönség elé. News--Tacskó sétált be az RTL Híradó stúdiójába - Cuki videó!http://www.life.hu/news/20160104-kutya-zavarta-meg-az-idojaras-jelentest-cuki-video-fruzsirol-a-tacskorol.htmlFruzsi, az egyik operatőr kutyája úgy gondolta, hogy ő is szívesen szerepelne a napi időjárás-jelentésben - tettével kissé meglepte Véber István. NewsOrigoA görögdinnye héját falatozó kisfiú lett 2016 első internetsztárjahttp://www.life.hu/news/20160104-egy-gorogdinnyet-es-annak-hejat-falatozo-kisfiu-lett-2016-elso-internesztarja.htmlEgyszerűen csak Görögdinnyés Fiúként emlegeti a világháló azt a kisfiút, aki egy melbourne-i krikettmeccsen elképesztő módon fogyasztotta el a lédús finomságot. NewsOrigoÖsszecserélt elhunytak: idegen halott feküdt a nagypapa koporsójábanhttp://www.life.hu/news/20160104-osszecsereltek-az-elhunytakat-miklosfan.htmlEgy fatális tévedés miatt nem a nagypapa holttestét tették a koporsóba, ezért a családtagok egy idegentől vettek végső búcsút Miklósfán. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.