Hatalmas havazásra számíthatunk!

Forrás: Thinkstock -
havazás időjárás Magyarország ónos eső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Dél-Dunántúlon az ónos esőt szerdán egyre inkább ismét a havazás váltja fel. Ezzel szemben az ország keleti felében az ónos eső egyre északabbra húzódik, és késő estére már inkább csak az Északi-középhegységben várható fokozatosan csökkenő mennyiséggel, helyenként csak ónos szitálásra van kilátás.

Csütörtök reggelig a Dunántúlon és a Dél-Alföldön összességében nagy területen lehet nagy mennyiségű havazásra számítani - írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat. Általában 5-20 cm friss hó hullhat le, a kevesebb az Észak-Dunántúlon, de a déli, délnyugati megyékben néhol a 20 cm-t is meghaladhatja az éjszaka folyamán lehulló hó -írja az Origo.

Forrás: Thinkstock

Csütörtökön napközben nyugat felől megszűnik a havazás, de a Tiszántúlon még lehet közepes intenzitású havazásból lepel-5 cm hóréteg. Elsősorban a Duna menti területeken és a Dél-Alföldön lehet tapadó hóra számítani!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.