telefonbeszélgetés halál Tony Blair nyilvánosság Bill Clinton tragédia kiszivárogtatás Diana hercegnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyilvánosság elé került annak a Tony Blair és Bill Clinton között folytatott telefonbeszélgetésnek a leirata, amelyben a brit miniszterelnök és az amerikai elnök Diana hercegné tragikus autóbalesetéről őszintén beszél egymással.

Mint barát a baráttal, úgy beszél egymással Bill Clinton és Tony Blair a nemrég kiszivárogtatott telefonbeszélgetésekben, amelyekben többek között az elhunyt Diana hercegnéről is szó esik az egykori amerikai elnök és a korábbi brit miniszterelnök közt.

Forrás: AFP
Forrás: AFP/Stephen Jaffe

Blair szerint a gond az volt, hogy Diana a sajtó kereszttüzében élte az életét, amelytől egész egyszerűen nem tudott szabadulni, és azt is bevallotta, Diana készült arra, hogy elhagyja az országot. Clinton kérdésére megerősítette: a sofőr valóban alkoholt fogyasztott, mielőtt autóba szállt, és jócskán túl is lépte a Párizsban megengedett sebességet, amikor a tragédia történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.