Vigyázzatok! Az időjárás most nem kedvez a szabadtéri programoknak

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt -
eső ónos eső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ónos eső miatt több helyen kell csúszós, jeges útszakaszokra számítani a fővárosban és Pest megyében szombaton - közölte a Budapesti Közlekedési Központ és a rendőrség.

A BKK Facebook-oldalán megjelent információk szerint Budapesten főként a magasabban fekvő területeken és a külső kerületekben számíthatnak csúszós útszakaszokra az emberek. A rendőrség a honlapján azt írta, hogy Pest megye több útján ónos eső miatt lassú a haladás: az útburkolatra fagyott csapadék - főleg a megye északi részén - nehezíti a közlekedést. A főbb útvonalak sózása folyamatos, azonban az alacsony hőmérséklet miatt a csapadék több útszakaszon visszafagy - tették hozzá. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottsága kéri a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek, járműveik sebességét pedig az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A meteorológiai szolgálat már pénteken országszerte ónos esőre és tartós, sűrű ködre figyelmeztetett: a fővárosra és Pest megyére, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki. Bács-Kiskun, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre ugyancsak az ónos eső miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint legnagyobb eséllyel az ország északkeleti, északi harmadán várható a legtovább vegyes csapadék: az eső mellett ónos eső, fagyott eső, hó is lehet. Napközben ezeken a tájakon is egyre inkább az eső lesz a jellemző. Ugyanakkor megjegyezték, hogy a fagyos területeken az ónos eső mellett továbbra is bármikor lehet ónos szitálás.

Az internet új sztárja: a macskamajomhttp://www.life.hu/news/20160108-az-internet-uj-sztarja-a-macskamajom.htmlElképesztő japán videó járja be az internetet. A majomjelmezben banánt majszoló macskát a feltöltés óta közel egymillió-háromszázezren nézték meg, az állatbarátok pedig meg is osztották a közösségi oldalukon. Legalábbis egy részük, ugyanis sokak szerint nem más ez, mint állatkínzás cukiság mögé rejtve. NewsOrigoBeperelték az ismert magyar humoristáthttp://www.life.hu/news/20160108-beperelte-az-ismert-magyar-humoristat-varga-ferenc-jozsefet-donaszy-magda-fia.htmlDonászy Magda költőnő fia beperelte Varga Ferenc Józsefet beperelte. Az ok: a humorista sokszor használta a néhai költőnő nevét a kabarétréfáiban. News--Élete utolsó pillanatáig jótékonykodott az eltorzult arcú nőhttp://www.life.hu/news/20160108-helen-butchart-rak-kovetkezteben-veszitette-el-arcat-es-elete-utolso-pillanataig-jotekonykodott.htmlHelen Butchartot a rák egyik igen agresszív fajtája támadta meg, amelynek következtében a fél arcát elveszítette. NewsThinkstockBorzalmas! Zacskóban hagyta meghalni újszülöttjét egy nő http://www.life.hu/news/20160108-fojtogatta-megutotte-majd-egy-zacskoban-hagyta-kisbabajat-egy-karcagi-no-gyilkossaggal-vadoljak.htmlFojtogatta, megütötte, majd egy zacskóban a hideg konyhai kövön hagyta kisbabáját egy karcagi nő. Most a gyermek megölésével vádolják. News--Ittas vezetésért állt bíróság elé a gyereksztárként befutott Gyabronka Józsefhttp://www.life.hu/news/20160108-gyabronka-jozsef-szineszt-ittas-vezetesert-itelt-el-a-birosag.htmlBíróság elé állt Gyabronka József, akit egykor Móka Mikiként ismert meg az ország. Az ittas vezetés vádjában bűnösnek vallotta magát a színész. News--Elhunyt Kele Andor operatőrhttp://www.life.hu/news/20160107-elhunyt-kele-andor-operator-1.htmlElhunyt Kele Andor, aki operatőrként több ismeretterjesztő filmen és tévéműsoron dolgozott.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.