Ma adják át a Golden Globe-díjakat

Forrás: AFP/2009 Getty Images/Kevin Winter -
gála Los Angeles Golden Globe-díj Saul fia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyar idő szerint ma éjjel adják át a Golden Globe-díjakat Los Angelesben, a legjobb idegen nyelvű filmek között a Saul fia című magyar alkotás is esélyes.

Hetvenharmadik alkalommal osztja ki az Oscar-díj előfutárának tekintett elismeréseit a Hollywoodban akkreditált újságírók szervezete (HFPA). A ceremónia házigazdája ismét a csípős nyelvű Ricky Gervais lesz - írja az MTI.

Ricky Gervais már többször volt a Golden Globe-díjátadó házigazdája Forrás: AFP/2009 Getty Images/Kevin Winter

A filmes mezőnyben a drámák között a Carol, a Mad Max - A harag útja, A visszatérő, A szoba és a Spotlight, míg a vígjáték és musical műfajban A nagy dobás, a Joy, a Mentőexpedíció, A kém és a Kész katasztrófa verseng. A színészi kategóriákban A visszatérő című film sztárját, Leonardo DiCapriót és a Carol című leszbikus románc címszereplőjét, Cate Blanchettet emlegetik a biztos befutók között.

Exkluzív! Vajna Tímea tudósít a Life.hu-nak a díjátadóról

A 73. Golden Globe-díjátadó helyszíni tudósítója Vajna Tímea lesz - bővebb információkért kattints ide!

A legjobb idegen nyelvű film díjáért Nemes Jeles László Saul fia című alkotása is versenyben van. Magyar jelölt évtizedek óta nem került Golden Globe-közelbe. A holokausztdráma mellett a Legújabb testamentum című luxemburgi-francia-belga, az El club című chilei, a Miekkailija című finn és a Mustang című francia dráma szerepel a mezőnyben. A HFPA sorozatokat is jutalmaz és életműdíjat is átad, utóbbit ezúttal Denzel Washington kapja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.