Robbanások Jakartában: Az egyik helyszín egy Starbucks kávézó volt

Forrás: Origo -
Indonézia terrortámadás Jakarta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több robbanás volt csütörtökön az indonéziai főváros, Jakarta központjában, az első értesülések szerint legalább hat ember életét vesztette, köztük három rendőr. Lövéseket is lehetett hallani. Joko Widodo indonéz elnök terrorcselekménynek minősítette a Jakartában csütörtökön végrehajtott támadást.

Az ENSZ jakartai irodája előtt nagy erejű robbanás volt, majd további detonációkat és fegyverropogást lehetett hallani a világszervezet egyik regionális képviselője, Jeremy Douglas Twitter-bejegyzése szerint - tájékoztat az Origo.

Jeremy Douglas az ENSZ egyik regionális képviselője osztotta meg ezt a fotót a Twitteren, ahol azt írja, irodája előtt nagy erejű robbanás volt, majd további detonációkat és fegyverropogást lehetett hallani. Forrás: Origo

Sajtóértesülések szerint összesen hat robbanószerkezet lépett működésbe.Rendőrségi források szerint

legalább egy robbanást öngyilkos merénylő idézett elő.

Az egyik robbanás helyszíne egy Starbucks kávézó volt, egy másik egy bevásárlóközpont közelében történt. A támadásban egy rendőrségi szóvivő szerint legalább hat ember meghalt, köztük három rendőr. Az indonéz államfő megszakította jávai hivatalos útját, hogy visszatérjen a fővárosba. Emellett arra utasította az ország biztonsági erőit, hogy fogják el az elkövetőket.

Húsvétig börtönben marad Lagzi Lajcsi? http://www.life.hu/news/20160114-galambos-lajos-husvetig-bortonben-maradhat.htmlÜgyészségi forrásokra hivatkozva állítják: meghosszabbítják Lagzi Lajcsi előzetesét. Az értesülésekről ügyvédje is nyilatkozott. News--Borzalom! Kannibálok kínozták meg az ismert sztárt és kedveséthttp://www.life.hu/news/20160113-majdnem-megettek-oket-a-kannibalok-az-ismert-sztar-es-baratnoje-elete-nem-sokon-mulott.htmlMatthew Iovane és barátnője, Michelle Clemens Új-Guineában esett fogságba, és csak a szerencsén múlott, hogy nem haltak meg. News--Az Internet Explorernek vége: nem támogatja többet a böngészőt a Microsofthttp://www.life.hu/news/20160113-a-microsoft-nem-tamogatja-tobbet-az-intern-expoler-bongeszot.htmlA Microsoft a mai naptól nem támogatja tovább az Internet Explorer 7, 8, 9, és 10 változatát. News--Elvesztette a plüss nyulát, igazi sztár lett belőle a Facebookon http://www.life.hu/news/20160113-elhagyta-a-plussnyulat-hamar-meglett-cuki-foto-a-kislanyrol-es-a-jatekrol.htmlEgy család Írországban, Limerickben töltötte a karácsonyt. A szülők távozás után vették észre, hogy a kislányuk játékát a szállodában hagyták. Bár azt hitték örökre elveszett, végül mégis előkerült. NewsOrigoMenő! Imádják a VII. kerületet a hozzánk érkező turisták http://www.life.hu/news/20160113-a-hetedik-kerulet-a-legmenobb-utcelok-kozott-maga-moge-utasitott-tobb-orszagot-is.htmlAz Airbnb összeállítása szerint Budapest egyik kerülete messze maga mögé utasított több világhírű helyszínt is. 2014-hez képest 145 százalékkal többen foglaltak szállást ezen a környéken. NewsThinkstockHétvégén beköszönt az igazi tél: Fagyos napok következnek! http://www.life.hu/news/20160113-hetvegi-idojaras-didergos-napok-varnak-rank-visszater-a-teli-hideg.htmlBár az elmúlt napokban szép, szinte kora tavaszias időjárásnak örülhettünk, a hét vége felé sajnos visszatérnek a didergős hétköznapok. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.