Győzike apja hazahozatja Skóciából Gáspár Dávid holttestét

holttest Skócia Győzike
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tragikus autóbalesetben életét vesztette Gáspár Dávid Skóciában. A húszéves fiú holttestét az idősebb Gáspár Győző segít hazahozatni.

A salgótarjáni származású fiú szeptemberben költözött a skóciai Edinburgh-be, hogy onnan támogassa családját. Ételfutárként sikerült is elhelyezkednie, autójával azonban január elsején tragikus balesetet szenvedett.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

A mellette ülő 13 éves unokatestvére, Dániel is megsérült, mindkettőjüket a helyi kórházba vitték. Dániel kulcscsonttöréssel megúszta az esetet, őt azóta már haza is engedték. Dávid éle­téért 11 napig harcoltak az orvosok, azonban nem tudták megmenteni - írja a Bors.

"Nagyon szerettük Dávidot, a halála összetört minket, még nem tudjuk feldolgozni, hogy elvesztettük őt. Azzal nyugtatjuk magunkat, hogy most már békében pihen. Szeretnénk megköszönni az orvosoknak, hogy megpróbálták megmenteni az életét és a helyi lakosoknak, akik a baleset idején kijöttek a házaikból, hogy vízzel és pokrócokkal támogassák a fiunk unokatestvérét" – mondta a fiú családja.

A skót rendőrség egyébként még nyomoz az ügyben, ugyanis a tragédia egy nem túl forgalmas úton történt. A család itthon szeretné örök nyugalomra helyezni a fiút, de nincs elég pénzük hazahozatni a holttestet. Egy internetes gyűjtőoldalon, az Indiegogón próbálják összeszedni a szükséges pénzt.

Győzike családja is beszállt a pénzado­mányozásba. "Ugyan nem vér szerinti, hanem csak névrokonaink, de mindenképpen segítünk. Ahogy meghallottuk a szomorú hírt, az unokám, Gabriella, rögtön intézkedni kezdett. Ebben a szörnyű tragédiában feltétlenül szeretnénk segítséget nyújtani, amivel csak tudunk" – mondja a Borsnak Győzike édesapja, idősebb Gáspár Győző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.