Kinyílt az első virág a világűrben!

virág űrhajós világűr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétvégén küldött képet a Földre Scott Kelly, a Nemzetközi Űrállomáson kinyílt vasvirágról.  

Scott Kelly, amerikai űrhajós a Twitteren tette közzé a fotót, ami az első világűrben nőtt virágról készült, a narancssárga szirmú zinniáról.

Debütált a legelső világűrben nőtt virág

Tavaly áprilisban kapta meg az űrállomás azt a különleges növénytermesztő berendezést, amivel már salátát is termeltek a Föld körül keringő bázison. A berendezésben piros, kék és zöld fények serkentik a növekedést. Az űrhajókon termesztett zöldség fontos szerepet tölthet be a hosszú távú, hónapokig vagy akár évekig tartó űrutazásoknál és egy lehetséges jövőbeli Mars-expedíciónál.

Trent Smith, a NASA Kennedy Űrközpontjának programmenedzsere korábban azt mondta: a zinnia nevelésével fontos információkhoz juthatnak arról, hogyan virágoznak a növények az űrben, és ez megnyithatja az utat például a paradicsom nevelése előtt.

A NASA kutatói szeretnék azt is felmérni, hogy a legénység hangulatára milyen hatással van az, hogy növények nőnek az űrállomáson. Az űrben egy évet eltölteni szándékozó Kellyt érezhetően fellelkesítette a rendkívüli esemény.

Betiltják a kutyasétáltatást Kőbányánhttp://www.life.hu/news/20160118-nem-lehet-kutyat-setaltatni-a-parkokban-kobanyan.htmlPórázon sem lehet majd sétáltatni a kedvenceket Budapesten, a X. kerületben. Csak a kutyafuttatókban lesz helyük az ebeknek. NewsThinkstockBrutális mínuszok jönnekhttp://www.life.hu/news/20160118-az-idojaras-elorejelzes-szerint-brutalis-minuszok-es-napsutes-jon.htmlNappal alig emelkedik nulla fok fölé a hőmérő higanyszála, esténként pedig mínusz 10 fok körül alakul a hőmérséklet. News--Gyász! Elhunyt a Cavinton atyja, Szántay Csabahttp://www.life.hu/news/20160118-elhunyt-szantay-csaba-kemikus-a-cavinton-atyja.htmlÉletének 89. évében vasárnap elhunyt Szántay Csaba vegyészmérnök, akadémikus, a Magyar Feltalálók Egyesületének alapító elnöke. News--Kerüld el a Deák teret! Demonstrációt tartanak a taxisok Budapestenhttp://www.life.hu/news/20160118-keruld-el-a-deak-teret-mert-demonstraciot-tartanak-a-taxisok-budapesten.htmlBe nem jelentett demonstrációt tartanak hétfő hajnal óta a taxisok Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila út, Andrássy út kereszteződésében. NewsMTI/Lakatos PéterMeghalt Fázsy Anikó - A József Attila-díjas műfordító 76 éves volthttp://www.life.hu/news/20160117-meghalt-fazsy-aniko-a-jozsef-attila-dijas-mufordito-76-eves-volt.htmlÉletének 77. évében, szombaton elhunyt Fázsy Anikó József Attila-díjas műfordító, szerkesztő, újságíró. News--A kisfiú és kutyája egymásra találnak - Megható videó! http://www.life.hu/news/20160117-szivbemarkolo-video-a-kisfiu-es-negylabuja-ujra-egyutt-cuki-felvetel.htmlA kis Khane még decemberben vesztette el hűséges négylábúját, aki elkóborolt otthonról. Bár eddig azt hitte, hogy soha többé nem láthatja viszont, a történet mégis boldog véget ért. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.