Ferenc pápa: "A múlt szolgáljon tanítással a jelenre és a jövőre"

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Giorgio Onorati -
zsinagóga egyházfő Ferenc pápa holokauszt vallás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Soha nem szabad elfelejteni a holokauszt áldozatainak szenvedését - mondta a római zsinagógában tett első látogatásán Ferenc pápa. Szavait a népirtás túlélői hallgatták.

"A múlt szolgáljon tanítással a jelenre és a jövőre. A holokauszt tanítása az, hogy mindig a legnagyobb figyelemre van szükség, hogy a lehető leggyorsabban lehessen közbelépni az emberi méltóság és a béke védelmében" - jelentette ki Ferenc pápa beszédében, amit a római zsinagógában mondott el.

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Giorgio Onorati

"A katolikus egyházfő most először ment el az olasz főváros zsinagógájába. A holokauszt áldozatainak szenvedését, gyötrelmeit, könnyeit soha nem szabad elfelejteni" - mondta. Szavait a zsinagóga első soraiban ülő túlélőkhöz intézte. A II. vatikáni zsinat záródokumentumát, a Nostra Aetate (Korunkban) kezdetű nyilatkozatot idézve Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy az 1965-ös dokumentum nemet mondott az antiszemitizmus minden formájára, és elítélte az ebből eredő becsmérlést, diszkriminációt és üldözést.

Halálos fenyegetést kapott a Miss Universe műsorvezetőjehttp://www.life.hu/news/20160118-steve-harvey-a-miss-universe-musorvezetoje-halalos-fenyegetest-kapott.htmlA kínos baki óta pokollá vált a műsorvezető, Steve Harvey élete. Nemcsak ő, de a családja is szenved a dühös nézők bosszújától. News--Betiltják a kutyasétáltatást Kőbányánhttp://www.life.hu/news/20160118-nem-lehet-kutyat-setaltatni-a-parkokban-kobanyan.htmlPórázon sem lehet majd sétáltatni a kedvenceket Budapesten, a X. kerületben. Csak a kutyafuttatókban lesz helyük az ebeknek. NewsThinkstockEddig ismeretlen dinoszauruszfajt találtak Thaiföldönhttp://www.life.hu/news/20160117-uj-dinoszauruszfajt-talaltak-hatalmas-felfedezes-lelet-thaifoldrol-japan-kutatok.htmlEgy eddig ismeretlen dinoszauruszfaj fosszíliáit fedezték fel 120 millió éves kréta időszaki rétegsorban Thaiföldön helyi és japán kutatók. NewsOrigoSzörfözik és egész nap úszik a félszemű cica - Elképesztő videó!http://www.life.hu/news/20160118-felszemu-macska-az-internet-sztarja-hawaii-partjainal-szorfozik-es-lubickol-video.htmlKuli igazi látványosságnak számít Honolulu szigetén. 6 hónapos korában kezdett először lovagolni a hullámokon, és azóta gazdájával rendszeresen fürdőzik az óceánban. NewsOrigoHosszú Katinka negyedik és nyolcadik hellyel kezdett Austinbanhttp://www.life.hu/news/20160116-hosszu-katinka-uszo-negyedik-es-nyolcadik-hellyel-kezdett-austinban.htmlHosszú Katinka 100 méter gyorson a negyedik, 400 méter gyorson pedig a nyolcadik helyen végzett a döntőben az egyesült államokbeli Austinban zajló nemzetközi verseny pénteki nyitónapján.News--Kiderült, hogyan búcsúztatja a családja David Bowie-thttp://www.life.hu/news/20160115-david-bowie-halala-igy-bucsuzik-tole-a-csalad-es-a-baratai.htmlA napokban elhunyt legendás énekest állítólag már eltemették, mert nem szeretett volna nagy felhajtást. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.