Facebookozás miatt mehet börtönbe egy nő

Forrás: RIA Novosti/Natalia Seliverstova -
távoltartás Facebook börtön család közösségi oldal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Távoltartási végzést sértett egy nő azzal, hogy egy posztban megjelölte sógornőjét. Ezért akár egy év börtönt is kaphat.

Egy év szabadságvesztésre ítélhetik Maria Gonzalezt, amiért megjelölte sógornőjét egy Facebook-bejegyzésben. Gonzaleznek ugyanis távoltartási végzés tiltotta, hogy bármilyen módon kommunikáljon rokonával, Maribel Calderonnal - írja az Origo.

Forrás: RIA Novosti/Natalia Seliverstova

Gonzalez ostobának nevezte sógornőjét egy posztban, amelyben meg is jelölte annak profilját. Ilyenkor a másik fél értesítést kap a közösségi oldalon a bejegyzésben való megjelölésről (taggelésről).A sértett fél ez alapján jelentette fel a nőt. A bírók szerint, mivel a Facebook is a kommunikáció egy fajtája, ezért Gonzalez megsértette a végzést - annak ellenére, hogy közvetlenül üzenetben nem zaklatta a másik felet. A nő akár egy év börtönt is kaphat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.