Durva fagy jöhet a hétvégén, akár -17 fok is lehet

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Chaoss -
hideg időjárás fagy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hétvégére visszatér az igazi tél. A hóval borított északi, északkeleti területeken akár -15 és -17 fok is lehet!  

Csütörtök reggeltől egyre nagyobb területen szakadozik fel a felhőzet. Többfelé is kisüt a nap, legkorábban az északi országrészben, majd még délelőtt a Dunántúlon is - írja a Köpönyeg.hu.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Chaoss

Délután az ország nagy részén már kevés lesz a felhő. Főként az Alföld középső és keleti, délkeleti felén, valamint néhol az Észak-Dunántúlon azonban felhős területek is lehetnek. A déli órákig szórványosan, legkisebb eséllyel délnyugaton valószínű gyenge havazás, hózápor, később már csak néhol, elsősorban délkeleten lehet jelentéktelen csapadék.

Péntekre derült vagy gyengén felhős idő várható, csapadék nem lesz. Az északnyugati, északi szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -12 fok között várható, de a havas, szélcsendes tájakon néhány fokkal hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -4 fok között alakul.

Forrás: Getty Images

Szombaton a kezdeti napos időt követően nyugat felől megnövekszik a felhőzet, estefelé a Dunántúl nyugati felén kisebb havazás is kialakulhat. Marad a hideg, téli idő, hajnalban a derült, szélcsendes, hófödte északi, északkeleti tájakon -15, -17 fok is lehet. A hétvégén a magasban már enyhébb légtömegek áramlanak fölénk, vasárnap kezdetben még többfelé várható csapadék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.