Megszületett a döntés: a taxisoknak van igaza

Forrás: Origo -
taxi döntés kormány Uber
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szigorú szabályozást akarnak bevezetni, a tervezés alatt pedig átmeneti rendszert alakítanának ki.

A kormány álláspontja szerint igazuk van a Budapesten demonstráló taxisoknak - közölte a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdai fővárosi sajtótájékoztatóján.

Forrás: Origo

Fontos, hogy Magyarországon mindenki egyenlő feltételek mellett folytathassa az ilyen típusú személyszállítást

- mondta Tuzson Bence, közölve, hogy a kormány ezért szigorú, mindenkire egységes szabályozás megalkotását látja indokoltnak.

A kabinet tárgyalásokat kezd a taxisokkal, ezek két mederben zajlanak majd. Egyrészt egy hosszú távú, mindenkinek előnyös szabályozást akarnak, amely szabálysértési szankciókat is tartalmaz és adózási szempontból is végrehajtható.

Forrás: Origo

Másrészt - amíg ez nem születik meg, ami minimum másfél hónap - egy olyan átmeneti rendszerre van szükség, amely alapján szankciók vezethetők be azokkal szemben, akik megsértik a jelenlegi jogszabályokat - közölte az államtitkár, aki az átmeneti rendszer várható elemei között említette az adóhatósági ellenőrzéseket.

A kormány megkérte a taxisszervezeteket, hogy függesszék fel a demonstrációjukat, és kezdjék meg a tárgyalásokat, amelyek folytatására a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot hatalmazta fel a kabinet.

Arra a kérdésre, hogy be fogják-e tiltani az Ubert, Tuzson Bence azt felelte: nem betiltásról van szó, hanem egységes feltételekről, arról, hogy a szigorú személyszállítási előírások legyenek érvényesek mindenkire.

Forrás: Origo

Tuzson Bence az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta, egységes szigorításra van szükség, mindenkire egyformán érvényesnek kell lennie a szabályoknak. Hozzátette: a folyamatnak az is lehet a vége, hogy ha az Uber nem tartja be a szabályokat, akkor betilthatják.

Hozzáfűzte, hogy külön az Uberrel nem fognak tárgyalni, és nem hívják meg őket az egyeztetésekre.

A taxisok hétfő reggel óta akadályozzák a forgalmat Budapest belvárosában az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozva.

Miért tüntetnek a taxisok?

Az Uber személyszállító szolgáltatás ellen demonstrálnak. Míg a taxisokra 2013 óta egységes díjtarifa vonatkozik, addig az Uber eltér ezektől az alapdíjaktól, így sokkal olcsóbban tudja szállítani az utasokat. 2014 novemberétől működik Magyarországon. Ez alatt az idő alatt 80 ezer felhasználója lett, és 1200 autós használja az alkalmazásukat.

A mellrákos nő gyönyörű tetoválással fedte el a műtéti hegekethttp://www.life.hu/news/20160121-a-mellrakos-no-tetovalassal-fedte-el-a-mutet-utani-hegeket.htmlAmy rákját két évvel ezelőtt diagnosztizálták. Azóta szerencsésen felépült a betegségből, és különleges módot választott a rossz emlékeket idéző hegek elrejtésére. NewsThinkstockAz utcán halt meg Eminem sógornője - Gyászol a világsztárhttp://www.life.hu/news/20160121-eminem-rapper-sogornoje-dawn-scott-az-utcan-halt-meg-valoszinuleg-drogtuladagolasban.htmlA drogfüggőséggel küzdő Dawn Scott feltehetően túladagolásban veszítette életét. News--Meghalt a Kossuth-díjas hegedűművész, Devich Sándor http://www.life.hu/news/20160121-meghalt-devich-sandor-a-kossuth-dijas-hegedumuvesz.htmlMeghalt Devich Sándor Kossuth-díjas hegedűművész, a Bartók Vonósnégyes alapító tagja.A művészt 81 éves korában Budapesten érte a halál. News--Az isztambuli mecsetben szívesen látják a kóbor macskákathttp://www.life.hu/news/20160120-befogadjak-a-kobor-macskakat-az-isztambuli-mecsetbe.htmlIsztambulban rengeteg macska az utcán éli életét, de ezentúl a mecsetben ők is menedékre találhatnak. News--Őrület! 1000 macskával osztja meg otthonát egy nő http://www.life.hu/news/20160120-cicakat-gyujt-egy-no-mar-ezer-allat-el-nala-nem-hajlando-egytol-sem-megszabadulni.htmlLynea Lattanzio igazi állatbarát, a szomszédjai legnagyobb bánatára. Az asszony hobbija az, hogy kóbor cicákat gyűjt, és végül meg is tartja őket. NewsThinkstockFacebookozás miatt mehet börtönbe egy nőhttp://www.life.hu/news/20160120-akar-egy-ev-bortont-is-kaphat-mert-facebookon-sertegette-a-sogornojet.htmlTávoltartási végzést sértett egy nő azzal, hogy egy posztban megjelölte sógornőjét. Ezért akár egy év börtönt is kaphat. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.