Egy szakember állítja: kiderítette Hosszú Katinka titkát!

Forrás: MTI/Kovács Anikó -
szakember világbajnok sportoló úszó Hosszú Katinka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Petrekanits Máté, a Testnevelési Egyetem terhelésélettani laborjának vezetője már hatévesen megvizsgálta az úszónőt, és már akkor megjósolta, hogy belőle egyszer világklasszis lesz. 

A szakember szerint Katinka nem véletlenül lett az egyik legjobb magyar sportoló. Szerinte 95 százalékban a genetika, a maradék 5 százalékban pedig a sportba fektetett edzés és szakértelem segítette őt a számtalan győzelemben - írja a Vasárnapi Hírek.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

"Tudja, én is bajai vagyok, akárcsak Katinkáék. Amikor behozta hozzám az édesapja, aki kiváló kosaras volt, az akkor rendelkezésünkre álló mérési módszerekkel kimutattuk, hogy Katinka izomzata, alkata, testtömege, keringése, légzési funkciói alkalmassá teszik őt arra, hogy élsportoló legyen. Egészen pontosan ezt mondtam neki: ebben a lányban benne van egy Kőbán Rita. Tízezer emberből kettő alkalmas arra, hogy élsportoló legyen. De ebből a kettőből lehet, hogy az egyik csak megyei bajnok lesz, a másik viszont olimpiát nyer. Ennyit jelent a hozzáadott szakértelem, a háttértudás" - nyilatkozta Dr.Petrekanits Máté, aki hozzátette, az úszónő férjének zsenialitása nagyban meglátszik Katinka teljesítményén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.