Leszbikus, meleg és transznemű menedékkérőknek nyitnak szállást Németországban

menekültszállás transzneműek leszbikus Németország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Leszbikus, meleg és transznemű menedékkérőknek nyitnak szállást a németországi Nürnbergben. Eddig 25 embernek alakítottak ki szállást.

Nürnbergben a Fliederlich nevű helyi leszbikus-meleg egyesület kibérelt egy üresen álló épületet, amelyben 25 embernek alakítottak ki szállást. Az első menedékkérők a jövő héten költöznek be, köztük egy leszbikus etiópiai, akit hazájában nemi identitása miatt bántalmaztak, és egy meleg iraki, aki egy Nürnberg környéki befogadóállomáson találkozott azzal a homofób bandával, amely már hazájában is gyötörte szexuális irányultsága miatt.

Forrás: Thinkstock

A szállásra azért van szükség, mert a menedékkérőket ellátó intézményekben a muzulmánok egy része "sértésként éli meg a homoszexuálisok vagy transzneműek jelenlétét", akik így "állandó stresszben" élnek - mondta az egyesület egyik vezetője, aki szerint egész Németországban a nürnbergi lesz az első menekültszállás a szexuális kisebbségek tagjainak.

Az intézmény fenntartását a nürnbergi önkormányzat finanszírozza. A rászorulók az egyesülethez fordulhatnak segítségért, de az önkormányzat szociális osztályán döntenek arról, hogy ki költözhet be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.