Egyre népszerűbb a hallgatói gyed

Forrás: MTI/Beliczay László -
diplomás gyed népszerűség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre többen veszik igénybe a 2014-ben bevezetett diplomás gyedet.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára szerint egyre népszerűbb a 2014-ben bevezetett diplomás gyed, amelyet havonta öt-hatszázan választanak.

Forrás: MTI/Beliczay László

Fűrész Tünde az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában arról is beszámolt, hogy a munkahelyek egyre fogadókészebbek a kisgyermekes anyákkal. Egyebek mellett azért is, mert járulékkedvezményben részesülnek, ha kisgyermekeseket foglalkoztatnak.

Ehhez kapcsolódik, hogy a bölcsődei rendszer átalakul és a nagy intézmények mellett "mini", valamint vállalati és családi bölcsődék is lesznek. A finanszírozási feltételek is javultak: már nem a jelen lévő, hanem a beíratott gyerekek után kapják az állami támogatást a nevelési intézmények.

Fűrész Tünde beszélt arról is, hogy tanulmányok szerint azok a szülők, akik össze tudják egyeztetni a munkát és a családot, sokkal jobban teljesítenek a munkahelyükön, lojálisabbak a cégükkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.