Kiderült, miért lett öngyilkos a két debreceni diák

Forrás: Thinkstock-illusztráció -
öngyilkosság diák Debrecen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Szent József Gimnázium két tanulója, akik öngyilkosságot követtek el, nemcsak osztálytársak voltak, hanem egymás szerelmesei is.

A debreceni gimnáziumban két hónapon belül két öngyilkosság is történt. A fiú még tavaly novemberben vetett véget az életének, a lány pedig múlt héten, mert nem tudta feldolgozni szerelme elvesztését - írja a Blikk.

Forrás: Thinkstock-illusztráció

A diákok egy közeli ismerőse elárulta a lapnak, hogy a lányt lelkiismeret-furdalás gyötörte. Nagyon szerette a fiút, aki egy komolyabb összezördülésük után lett öngyilkos. A lány hibásnak érezte magát, ami külön teherként nehezedett a vállára.

A lány környezete nem vett észre semmit abból, hogy a diák milyen szörnyűségre készül. Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint a lány ismerősei nem lehettek tisztában az erre utaló jelekkel, ezért nem kapott időben segítséget.

Forrás: Thinkstock-illusztráció

A lap megtudta, hogy a két eset után a Szent József Gimnáziumban két további diák kísérelt meg öngyilkosságot, de szerencsére mindketten életben maradtak. Az iskolában tanuló diákok szüleinek nagyon oda kell figyelniük, hiszen a két eset „öngyilkosság-lavinát” indíthat el, amely ellen a figyelmesség a legjobb ellenszer.

Az iskola igazgatója, Bódis Zoltán elmondta, hogy egész nap válságtárgyalásokat tartanak.

"Az iskola­pszichológus a közvetlenül érintett diákokkal folyamatosan foglalkozik, az intézmény egészét átfogó kríziskezelést pedig külső szakemberek segítik. Együttműködünk az egészségügyi, rendőrségi szakemberekkel" – mondta az igazgató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.