Meghalt az 1963-as nagy angliai vonatrablást elkövető banda utolsó tagja is

Fotó: Philip Coburn/Sunday Mirror -
nagy angliai vonatrablás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt az 1963-as nagy angliai vonatrablást elkövető banda utolsó tagja is, Douglas Gordon - adta hírül pénteken önkormányzat a dél-spanyolországi Mojácar városában, ahova a férfi azután költözött, hogy letöltötte börtönbüntetését Angliában.

A Goody néven emlegetett 86 esztendős férfiről mint igazi úriemberről emlékezett meg a városvezetés közleményében, hangsúlyozva, hogy kifejezetten kedves embernek ismerték, mindenki szerette, és a közösségben híres volt arról is, hogy befogadja a kóbor állatokat.
Az egykori borbély több mint 30 évig élt a spanyol kisvárosban, ahol a Kontiki nevű tengerparti bárt üzemeltette. A spanyol nyelvet 12 éves börtönbüntetése alatt tanulta meg. A sajtónak ritkán nyilatkozott a rablásról, de bárja vendégeinek állítólag szívesen mesélt a történtekről.

Dougles "Goody" Gordon Fotó: Philip Coburn/Sunday Mirror

Douglas Gordon tagja volt annak a 15 emberből álló bandának, amely 1963. augusztus 8-án a nyílt pályán megállította a Glasgowból Londonba tartó királyi postavonatot és elvitt több mint 2,63 millió fontot, mai értéken 40 millió fontot (15 milliárd forint). A banda még a vonatrablás évében lebukott.
Az elkövetés hollywoodi filmekre emlékeztető módszere miatt vált bűnügyi legendává a nagy angliai vonatrablás, amelyet több filmben is feldolgoztak. A rablók közül Bruce Reynolds, Buster Edwards és Ronnie Biggs valóságos népi hős lett Angliában, utóbbi hírnevét az is táplálta, hogy megszökött a börtönből és 35 éven át bujkált főként Dél-Amerikában.

"Ki vagyok ábrándulva, hogy Jakupcseket kirúgták"http://www.life.hu/news/20160129-jakupcsek-gabriella-menesztese-kapcsan-a-life-riportere-az-utca-emberet-faggatta.htmlJakupcsek Gabriella menesztése kapcsán a Life.hu riportere az utca emberét faggatta arról, mit tennének, ha őket küldenék el a munkahelyéről. NewsOrigoGyász! Elhunyt Versényi László, a Nemzeti Színház örökös tagja http://www.life.hu/news/20160129-elhunyt-versenyi-laszlo-a-szomszedok-szinesze-szinkronizalt-nemzeti-szinhaz-orokos-tagja.html84 éves korában hunyt el Versényi László. A hírt a szinkron szakma Facebook-oldalán tette közzé. NewsOrigoValóra vált álom: pizzát eszik a világ körül Phil Duncanhttp://www.life.hu/news/20160129-phil-duncan-bejarja-a-vilagot-es-mindenhol-pizzat-eszik-instagram.htmlMinden motivációs idézet végső soron arról szól, hogy kövesd az álmaidat. Ez a srác nem is cselekedett másként. Bejárja a világot és közben mindenhol pizzát eszik. News--Risztov Éva sírni tudna a fájdalomtólhttp://www.life.hu/news/20160129-risztov-eva-sirni-tudna-a-fajdalomtol-facebook-oldalan-tette-kozze-erzelmeit.htmlA hosszútávú úszóválogatott több tagja is Thaiföldön készül a szezonra, ahogy az olimpiai bajnok Risztov Éva is. News--Erről beszélgetett Leonardo DiCaprio és Ferenc pápahttp://www.life.hu/news/20160129-ferenc-papa-a-kornyezetvedelemrol-diskuralt-leonardo-dicaprioval.htmlFerenc pápa csütörtökön fogadta a Vatikánban Leonardo DiCapriot, aki - miután olaszul köszöntötte a katolikus egyházfőt - a környezetvédelemről diskurált vele, majd átadott egy csekket a pápa "szívének kedves" jótékonysági kezdeményezések támogatására. News--Kerekesszékes figurát készített a Lego http://www.life.hu/news/20160129-kerekesszekes-figurat-keszitett-a-lego.htmlKerekesszékben ülő minifigurával jelent meg a piacon a dán Lego cég, csaknem egy évvel azután, hogy az interneten kampány indult, amely a fogyatékossággal élő emberek megjelenítésére szólította fel a játékgyártót. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.