Fontos adóhatáridő jár le ma: Ha még nem ikszeltél, figyelj!

Forrás: MTI/Marjai János -
adóbevallás nyilatkozat munkáltató munka határidő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már csak ma lehet választani a bevallási nyilatkozatot, vagyis kérni, hogy az adóhatóság készítse el helyettünk a személyijövedelemadó-bevallást. 

Az idén új bevallási módot vezettek be, a magánszemélyek kérhetik, hogy helyettük a Nemzeti Adó- és Vámhivatal készítse el az szja-bevallást. Ezt a bevallási nyilatkozattal lehet kezdeményezni február 1-jéig. Jelenleg ez az szja-bevallás legegyszerűbb módja, mert a magánszemélynekcsak egy x-et kell tennie a munkáltatótól kapott igazolás megfelelő sorába,amelyet a munkáltató elküld a NAV-hoz.

Forrás: MTI/Marjai János

Az sem akadály, ha valakinek nincs munkáltatója. Ilyen esetben közvetlenül az adóhivatalnak kell küldeni a nyilatkozatot. Az ehhez szükséges 15NY31 jelű nyomtatványt le lehet tölteni a NAV honlapjáról, és az adóhatóság ügyfélszolgálatán is be lehet szerezni. A bevallási nyilatkozattal a többség számára le is zárul a bevallási folyamat, hiszen a NAV csak azokkal veszi majd fel a kapcsolatot, akiknek visszaigényelhető vagy fizetendő adójuk keletkezik, netán nem felelnek meg a feltételeknek.

A bevallási nyilatkozatot azok választhatják, akik 2015-ben kizárólag munkáltatótól szereztek jövedelmet, nem érvényesítettek kedvezményt, és az szja 1+1 százalék kivételével nem rendelkeznek adójukról.

Aki nem felel meg a feltételeknek, vagy elmulasztja a határidőt, de szeretné a NAV közreműködését igénybe venni, idén is választhatja az egyszerűsített bevallást, ezt február 15-ig lehet kérni az adóhatóságtól.

Tündéri videó! Így hálálkodik a német juhászhttp://www.life.hu/news/20160201-a-quasi-nevu-nemet-juhasz-gerincbetegsege-miatt-rendellenes-alkatu.htmlA Quasimodo nevű kutya egy ritka gerincbetegségben szenved, amitől másképp néz ki, mint a többi eb, de ettől még teljes az élete. News--Meghalt az 1963-as nagy angliai vonatrablást elkövető banda utolsó tagja ishttp://www.life.hu/news/20160130-meghalt-az-1963-as-nagy-angliai-vonatrablast-elkoveto-banda-utolso-tagja-is-douglas-gordon.htmlMeghalt az 1963-as nagy angliai vonatrablást elkövető banda utolsó tagja is, Douglas Gordon - adta hírül pénteken önkormányzat a dél-spanyolországi Mojácar városában, ahova a férfi azután költözött, hogy letöltötte börtönbüntetését Angliában. News--"Ki vagyok ábrándulva, hogy Jakupcseket kirúgták"http://www.life.hu/news/20160129-jakupcsek-gabriella-menesztese-kapcsan-a-life-riportere-az-utca-emberet-faggatta.htmlJakupcsek Gabriella menesztése kapcsán a Life.hu riportere az utca emberét faggatta arról, mit tennének, ha őket küldenék el a munkahelyéről. NewsOrigoErőteljes videóval harcolnak a szexista reklámok ellenhttp://www.life.hu/news/20160127-videoval-harcolnak-a-szexista-reklamok-ellen-eltargyiasitas-nok.htmlA legtöbb cég hirdetésében úgy jelenítik meg a nőket, mintha csak tárgyak lennének. News--Sokkoló! Pornófilm indult el az emlékvideó helyett egy 33 éves férfi temetésénhttp://www.life.hu/news/20160129-durva-pornofilm-indult-el-az-emlekvideo-helyett-egy-33-eves-ferfi-temetesen.htmlTöbb száz gyászolót sokkolt, amikor egy tragikus balesetben elhunyt férfi temetésén az emlékvideó helyett pornófilm került kivetítésre. NewsThinkstockCamilla hercegné sírva fakadt egy hivatalos látogatásonhttp://www.life.hu/news/20160128-camilla-hercegne-sirva-fakadt-a-csaladon-beluli-eroszakot-elszenvedett-nok-lattan.htmlKároly herceg felesége egy olyan szervezetet látogatott meg a minap, mely a családon belüli erőszak ellen harcol, és azokat a nőket karolja fel, akik áldozatául estek párjuk agresszivitásának. Camilla hercegné nagyon megrendült és könnyekig hatódott a tragikus történetek hallatán. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.