Gyászhír! Elhunyt Badacsonyi Sándor, grafikus, festőművész

Forrás: Origo -
Badacsonyi Sándor halál művészet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Január 21-én elhunyt Badacsonyi Sándor grafikus, festőművész. Jövő szerdán, február 10-én 11 óra 30 perckor vesznek végső búcsút tőle a budapesti Új Köztemetőben.

Badacsonyi Sándor 1949-ben született Budapesten. A Magyar Képzőművészeti Főiskolán 1974-ben grafikai szakon diplomázott. Sokféle műfajban alkotott: olaj-, akvarell- és temperafestményei, pasztell- és vegyestechnikával készült képeit világszerte több galériában mutatták be - írja cikkében az Origo.

Forrás: Origo

Otthonosan mozgott a rézkarc, a rézmetszet, a mezzotinto és az aquatinta technikájában is. Elgondolkodtató művei mitológiai, bibliai, zenei, irodalmi és történelmi utalások széles skáláját vonultatják fel a reneszánsz és a barokk mesterek technikai felkészültségével.

Kritikusai általában a szürrealista, illetve a romantikus szürrealista jelzővel illetik. Külön említésre érdemesek sakktárgyú képei.

Napóleon sakkozik Forrás: Origo

Munkáit több csoportos kiállításon láthatta a közönség, többek között Budapest, Miskolc, Szeged, Tihany, Berlin, Bécs, Graz, Frankfurt, Oslo, Stockholm, Offenburg, Antwerpen, New Orleans, Chicago, San Francisco, Torino, London, Sydney kiállítótermeiben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.