A Facebook nekiment a berlini bíróságnak egy virtuális hagyaték miatt

Facebook bíróság hagyaték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megtámadta a Facebook a berlini bíróság döntését, miszerint egy elhunyt fiatalkorú profiljához hozzáférést kaptak a szülei.

Fellebezett a Facebook a berlini bíróság döntése ellen, mert nem tetszett nekik, hogy egy elhunyt fiatalkorú szülei örökölték a gyerekük Facebook-profiljának hozzáférési jogait - számolt be a Berliner Zeitung.

Képünk illusztráció. Forrás: Cultura Creative/© Cultura, all rights reserved./Zero Creatives

Ez azt jelenti, hogy a szülők megnézhetik gyermekük összes levelét.

A pert azért indította az édesanya, mert a lánya 2012-ben rejtélyes körülmények között meghalt, a levelezések pedig segíthetnek felgöngyölíteni a szálakat, azaz, hogy

a gyermeknek voltak-e öngyilkos hajlamai.

A bíróság azzal érvelt, hogy a döntés nem sérti az elhunyt gyerek személyiségi jogait, ugyanis a szülőknek joguk van tudni, hogyan és miről kommunikált a fiatalkorú gyerekük az interneten, akár a gyermek halála után is.

A döntés tavaly decemberben született, egyébként ez volt az első ítélet Németországban, ami megállapította, hogy a virtuális hagyatékot az elhunyt gyermek szülei örökölhetik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.