Gyászol a színházi világ: meghalt Rácz Géza

Forrás: www.vigszinhaz.hu -
halál színész Rácz Géza Vígszínház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Vígszínház közleményben tudatta: elhunyt Rácz Géza színész.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy hosszan tartó, súlyos betegség után, február 1-jén elhunyt Rácz Géza színész, aki 1983 és 1990 között hét éven át volt a Vígszínház tagja - áll a Vígszínház honlapján.

Rácz Géza 1986-ban, Iván, a rettentő szerepében Forrás: www.vigszinhaz.hu

A színész 1958-ban született, a Nemzeti Színház stúdiójában tanult. Tagja volt a Petőfi Színháznak és a Vígszínháznak, ahol kisebb karakterszerepek megbízható alakítója volt. A padlás eredeti szereposztásában ő játszotta Meglökőt, az Iván, a rettentő-ben Jakin filmrendezőt alakította, Jeremiás Mátyás, borbély és felcser volt a Farsang-ban, és ő volt Joey Pinter Hazatérés-ében, Károly a Szent Johanná-ban, Louis a Pillantás a hídról-ban, de játszott a Kőműves Kelemen-ben, és emlékezetes alakítást nyújtott Örkény Rózsakiállítás-ában is - olvasható a színház honlapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.