Kilencvenévesen elhunyt a Tom Sawyer kalandjainak sztárja, Tommy Kelly

Forrás: Thinkstock -
halál Tommy Kelly színész Tom Sawyer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színész 12 évesen kezdte pályafutását, amikor kiválasztották Tom Sawyer szerepére Mark Twain halhatatlan klasszikusának adaptációjában. Január 26-án, 90 évesen hunyt el szívelégtelenségben.

Tommy Kelly nagyon szerény körülmények között nőtt fel Bronxban, de a sorsa nagyot fordult, amikor körülbelül 25 ezer gyerek közül őt választották ki Tom Sawyer szerepére. Alakításáért nagyon jó kritikákat kapott, de az ikonikus szerep nem hozta el számára a várt sikert.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A színész később feltűnt az Elfújta a szélben is, és több kisebb szerepet is elvállalt filmekben. Azonban 25 éves kora után visszavonult a hollywoodi élettől. Középiskolai tanár lett, majd dolgozott az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumában is. Visszavonulása után egyáltalán nem beszélt szívesen színészként töltött éveiről. Tommy Kelly észak-karolinai otthonában hunyt el január 26-án.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.