Elképesztő felfedezés! A lovak felismerik az emberi érzelmeket

Forrás: Jeremy Martin / BLM Oregon -
állat mérges kutatás lovak szakértő érzelmek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az állatok meg tudják különböztetni az érzelmeket tükröző emberi arckifejezéseket: felismerik a mérges és a vidám arcokat - derült ki egy brit kutatásból.

A Sussexi Egyetem kutatói nagy méretű fotókon férfiak arckifejezését mutatták 28 lónak: az állatok "negatívan reagáltak" a mérges arckifejezésre - írja a BBC. A szakértők szerint a háziasítással a lovak képessé válhattak arra, hogy értelmezzék az emberi viselkedést és alkalmazkodjanak hozzá. Eredményeiket a Biology Letters című szaklapban mutatták be.

Kiderült: a lovak is képesek megkülönböztetni a boldog és a szomorú embert Forrás: Jeremy Martin / BLM Oregon

"Az egyikünk mutatta a fotót, a másik fogta a lovat. Az állatok a bal szemükkel nézték meg a mérges arcot" - mondta el Amy Smith kutató. Az emlősök agya úgy működik, hogy a bal szemből jövő ingereket az agy jobb fele dolgozza fel. "A jobb agyfélteke a negatív ingerek feldolgozására specializálódott. Ez valójában az energiamegosztásról szól, hiszen így az emlősnek nincs szüksége arra, hogy az az egész agyat használja" - magyarázta Smith. Úgy tűnik, hogy a háziasítással képessé váltak az emberi érzelmek azonosítására is - állapították meg a kutatók.

A lovaknak megvan az a velük született képességük, hogy felismerjék egymás érzelmeit.

A Sláger TV-hez igazol a 89.5 Music Fm műsorvezetője, Pordán Petrahttp://www.life.hu/news/20160211-pordan-petra-otthagyja-az-onindito-csapatat-musorvezeto-uj-utakon-folytatja-tovabb.htmlPordán Petra 2012-ben vezetett először rádióműsort a népszerű kereskedelmi csatornán, az utóbbi években pedig Bochkor Gáborral és István Dániellel dolgozott együtt az Önindítóban. News--Tragédia! Hat tinédzser meghalt a franciaországi buszbalesetbenhttp://www.life.hu/news/20160211-hat-fiatal-meghalt-az-ujabb-franciaorszagi-buszbalesetben.htmlHat középiskolás meghalt, három ember pedig megsérült egy újabb buszbalesetben a nyugat-franciaországi Rochefort településnél csütörtök reggel. News--Útközben gyulladt ki az orosz repülő - Rejtély, mi történhetetthttp://www.life.hu/news/20160211-tuz-miatt-kenyszerleszallast-hajtott-vegre-egy-oros.htmlKényszerleszállást hajtott végre egy orosz gép szerdán, mert a felszállás után kigyulladt az egyik hajtóműve. Szerencsére ezen kívül nagyobb baj nem történt, de azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi történhetett. NewsThinkstockSzívszorító! Mielőtt megvakult, még találkozhatott kedvenc Disney-hőseivel a kislányhttp://www.life.hu/news/20160210-caoimhe-burns-talalkozott-kedvenc-disney-hoseivel-mielott-teljesen-megvakulna.htmlA hároméves Caoimhe Burns valószínűleg hamarosan teljesen elveszíti a látását, ezért a családja elhatározta, még azelőtt valóra váltják a kislány álmát. Így találkozhatott a kedvenc mesefiguráival. News--A francia fotós 140 kutya életét mentette meg ezzel a fotósorozattal http://www.life.hu/news/20160210-tobb-kutya-is-megmenekult-a-halaltol-hala-egy-bajos-fotosorozatnak.htmlSophie Gamand különleges projektbe fogott, hogy megmentsen több négylábút a halál torkából. Ma már világhírűvé váltak a bájos felvételek. NewsOrigoBotrány! A spanyol hercegnő és férje is börtönbe kerülhethttp://www.life.hu/news/20160210-iv-fulop-noverenek-ferjet-sikkasztassal-vadoljak.htmlVI. Fülöp spanyol király nővérét, Krisztinát és férjét, az olimpiai és Európa-bajnoki bronzérmes, hatszoros Bajnokok Ligája-győztes Inaki Urdangarint 6,1 millió eurós közpénzcsalással vádolják. Korábban a spanyol királyi családból még senki nem került vád alá, így az ügy megrengetheti az alkotmányos monarchiát. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.