Útközben gyulladt ki az orosz repülő - Rejtély, mi történhetett

Forrás: Thinkstock -
orosz tűz kényszerleszállás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kényszerleszállást hajtott végre egy orosz gép szerdán, mert a felszállás után kigyulladt az egyik hajtóműve. Szerencsére ezen kívül nagyobb baj nem történt, de azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi történhetett.

Az Orenair légitársaság Boeing 777-200 típusú gépe helyi idő szerint szerdán 17.47-kor, magyar idő szerint 23.47-kor szállt fel a Dominikai Köztársaság népszerű üdülőhelyéről, Punta Canáról 351 utassal a fedélzetén. A gép Moszkvába tartott, de az egyik utas szerint körülbelül

15 perccel a felszállás után kigyulladt az egyik hajtómű.

Egy dominikai lap, a Listin Diaro úgy tudja, hogy a gép két órát repülhetett, amíg kiengedte az üzemanyagát, ellenben a Flightradar24.comadatai szerint csak körülbelül 38 percet tölthetett a levegőben.

A járat útvonala Forrás: Flightradar24.com

Egyelőre annyi biztos, hogy a pilóták a visszafordulás mellett döntöttek, a gép pedig rendben leszállt Punta Cana repülőterén. Az incidens során senki sem sérült meg, de az utasoknak a vészcsúszdákon kellett elhagyni a fedélzetet, erről egy videót is készült.

Az orosz turistákat a közeli Bavaro egyik szállodájába szállították, ők várhatóan az Orenair egyik másik gépével utaznak haza csütörtökön.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.