Légrádi Márk éjt nappallá téve dolgozik hajóján

Forrás: foldkerules.hu -
építés földkörüli utazás vitorláshajó Légrádi Márk hajóskapitány hajózás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar hajóskapitány áprilisban világ körüli útra indul egy hatalmas vitorlással. A munkálatok jól haladnak, és Márkot az sem zavarja, hogy ötven fokban kell dolgoznia.

Légrádi Márk minden vágya, hogy különleges vállalkozás keretein belül beteg gyermekeket támogasson. A hajóskapitány egymaga két kezével építi a vitorlás hajót, dacolva a hatalmas hőingadozással, amely abban a csarnokban van, ahol munkálkodik.

Forrás: Légrádi Márk

„Ha minden jól megy, áprilisban indulok a nagy útra. A hajó építésével jól haladok, a szürke szín már a hajó végső színe, ez a felület védi meg a hajót az UV sugárzástól és a külső behatásoktól, erre megy rá az üvegszál műgyanta, mivel ez egy üvegszál hajó lesz. Néha van segítségem, de alapvetően egyedül dolgozom, reggel nyolc órától éjjel fél egyig. A fotón az is látszik, hogy egyes részei le vannak zsákolva a hajónak, erre azért van szükség, mert a különböző részek közötti kötésanyagok különböző hőmérsékleten kötnek meg. Például az Epoxi műanyaggyantának ötven fok kell, ezért a hajótest tele van hősugárzóval, így, a hajó melletti kis helyiségben, ahol alszom, hat fok van, mert fontosabb, hogy a hajótestben meleg legyen, én pedig kibírom a hideget. Az pedig egyáltalán nem baj, ha megedződöm, hiszen a három és fél éves hajóúton lesz olyan trópusi vidék, ahol nagyon meleg lesz és lesz, ahol bizony hűvösebb lesz az időjárás" – mesélte Márk.

A Life.hu-n folyamatosan olvashatsz arról, hogy halad Márk a hajó építésével és mikor indul a földkörüli útra.
Elkészült Légrádi Márk vitorlásának tervehttp://www.life.hu/news/20151221-legradi-mark-hajoskapitanynak-elkeszult-vitorlasanak-terve-amivel-vilagkoruli-utra-keszul.htmlNem mindennapi luxushajóval vág neki a világkörüli útnak a hajóskapitány, aki a Life.hu-nak mutatta meg hajója első terveit. News--Sztárok támogatják Légrádi Márk hajóskapitány világ körüli útjáthttp://www.life.hu/sztarok/20151216-legradi-mark-hajoskapitany-vitorlas-kezdemenyezeset-sztarok-is-tamogatjak.htmlA világ körüli útra induló hajóskapitány, aki vállalkozása keretein belül beteg gyermekeket támogat majd, a sztárok körében is népszerű. TV + Sztárok--Légrádi Márk: „A négyméteres hullámokon tükörtojást készítek"http://www.life.hu/kult/20150619-legradi-mark-hajoskapitany-foldkoruli-hajoutra-indul-kozben-pedig-jotekony-celokra-gyujt-beteg.htmlVilág körüli útra indul egy hatalmas vitorlással Légrádi Márk hajóskapitány, akinek minden vágya, hogy a különleges vállalkozás keretein belül beteg gyermekeket támogasson.KultFotó: Zsigmond László/Life.huKállay-Saunders András: „Idén első helyezéssel lennék elégedett az Eurovíziós Dalfesztiválon"http://www.life.hu/sztarok/20160211-kallay-saunders-andras-enekes-iden-elso-helyezessel-lenne-elegedett-az-eurovizios-dalfesztivalon.htmlAz énekessel A Dalban való újabb megméretésről, esélyekről, fellépés előtti diétáról és arról is beszélgettünk, mivel idegesítik egymást párjával, Tolvai Renivel. TV + Sztárok--Nézd meg, ki fekszik Sarka Kata és Hajdú Péter között az ágybanhttp://www.life.hu/sztarok/20160212-sarka-kata-modell-megmutatta-ki-fekszik-kozte-es-ferje-hajdu-peter-kozott-az-agyban.htmlA modell egy igazán intim fotóval rukkolt elő és megmutatta, milyen, amikor férje és közé betelepszik egy harmadik. TV + Sztárok--Szabó Zsófi dögös dekoltázsától elállt a lélegzetünkhttp://www.life.hu/sztarok/20160211-szabo-zsofi-az-rtl-klub-musorvezetoje-dogos-dekoltazsatol-elallt-a-lelegzetunk.htmlAz RTL Klub sztárja tavaszias stílusra váltott és napszemüvegben, mélyen kivágott topban indult útnak. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.