Maradj talpon! (vetélkedő) inzulin rendőrség mentőszolgálat haláleset nyomozás műsor felelős hiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nemrég lezárult vizsgálat szerint nem hibázott senki, amikor tavaly szeptemberben életét veszítette egy nő a Maradj talpon! vetélkedőműsor forgatása során.

Tavaly szeptemberben szörnyű tragédiával zárult Gundel Takács Gábor Maradj talpon! című vetélkedős műsora: egy statiszta a helyszínen rosszul lett, kómába esett, nem sokkal később pedig meghalt.

A műsorvezető, Gundel Takács Gábor a Maradj talpon! című műsorban MTVA

Az elhunyt nő élettársa szerint párja cukorbeteg volt, halálát pedig inzulinhiány okozta - írja a Bors. Bár esetkocsi, később pedig mentőhelikopter is érkezett a nőért, egyiküknél sem volt inzulin, ezért a férfi panaszt tett Országos Tisztifőorvosi Hivatalnál.

A vizsgálat a napokban lezárult, és megállapította, hogy a mentőszolgálat "a szakmai protokollok és szabályok, valamint az elvárható gondosság és körültekintés követelménye alapján végezte a beteg ellátását," ezért szakmai megszegés nem állapítható meg, fellebbezésnek pedig nincs helye.

A mentőjárműveken, az egészségügyi többletfelszereléssel ellátott mentőjárműveken, valamint a men­tőhelikopteren az inzulin nem rendszeresített gyógyszerkészítmény

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.