A Médiatanács eljárást indított a Morning Show ellen

eljárás Morning Show NMHH Médiatanács Sebestyén Balázs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Médiatanács hatósági eljárást indít a Class FM Morning Show-jának két adása miatt, többek között azért, mert a kifogásolt műsorokban csak úgy repkedtek az obszcén kifejezések és a szexuális témák.

Az NMHH a december 30-i és január 4-i adások miatt indított a hatósági eljárást, ugyanis a 16 éven aluliaknak nem ajánlott korhatár-besorolás helyett,

12 éven aluliaknak nem ajánlott kategória szerint tette közzé a műsort a Class FM.

"A kifogásolható műsorrészek nem a korosztály számára feldolgozható módon használt humorral, kifigurázva és elfogadható konfliktusmegoldásként ábrázolták az erőszakot, valamint a felvetett szexuális témákat érzelemmentesen, erős obszcén kifejezésekkel ábrázolták" - írták az indoklásban.

A Morning show műsorvezetői Forrás: Class FM

A médiatörvény szerint a hatósági eljárásra, ezen belül a tényállás tisztázására, illetve a jogi következmények meghatározására 40 nap áll rendelkezésre, de indokolt esetben 30 nappal meghosszabbítható.

Dzsudzsák: "Ha komolyan vennék mindent, abba beleőrülnék!"http://www.life.hu/news/20160217-dzsudzsakot-behivattak-a-bursaspor-fonokok-1.htmlDzsudzsák Balázs szerint nincs szó arról, hogy csapata, a Bursaspor eladná őt Kínába. A balszélső ugyanakkor kijelentette, hogy ő bizony nem megy sehová, és marad Törökországban, és abban is biztos, hogy ismét a kezdőcsapat tagja lesz. NewsAFPCsaknem 10 millióval károsíthatták meg az Operaházathttp://www.life.hu/news/20160216-vadat-emeltek-az-operahaz-volt-vezetoi-ellen-1.htmlVádat emeltek a Magyar Állami Operaház volt vezetői ellen hűtlen kezelés miatt, mert a vád szerint 2008 októbere és decembere között közel 10 millióval károsíthatták meg az Operaházat. Ha bebizonyosodik a bűnösségük, akár 5 év börtönt is kaphatnak. News--Vigyázat, figyelnek! Megérkeztek a drónszülők!http://www.life.hu/news/20160215-jonnek-a-dronszulok.htmlTúlféltő szülőkről már hallottunk, de mi is az a drónszülő? Azokra a szülőkre használják ezt a kifejezést, akik már gyerekként belecsöppentek a high-tech világába, később, szülőkként pedig beépítették a tecnhikai újításokat a nevelési stratégiájukba is. NewsThinkstockAjjaj! A Kardashian-család rejtélyes gyilkossági ügybe keveredetthttp://www.life.hu/news/20160216-robert-kardashian-vedte-o-j-simpsont-aki-brutalisan-megolte-ex-feleseget-es-egy-pincerfiut.htmlÚjabb botrány lehet készülőben a Kardashian-család körül, ugyanis a nyomozók újra elővették a hírhedt O. J. Simpson gyilkossági ügyet, amiben Kim apja, Robert nagy szerepet játszott. Ő volt ugyanis az amerikai focista ügyvédje, és segíthetett neki a bizonyítékok eltüntetésében is. News--Brutális! Hamutartónak használták a hajdúdorogi fiúthttp://www.life.hu/news/20160212-palacsintasutovel-kinoztak-egy-fiut-hajdudorogon.htmlÓrákig és kegyetlenül megkínoztak egy 19 éves fiút az albérlőtársai Hadúdorogon kedden, állítólag egy tízezer forintos tartozás miatt. A lakótársak beismerő vallomást tettek.NewsOrigoBotrány! 70 nő vádolja szexuális erőszakkal a világsztárthttp://www.life.hu/news/20160204-70-no-vadolja-szexualis-eroszakkal-a-hires-komikust.htmlEgymillió dollár ellenében védekezhet szabadlábon az ismert komikus, Bill Cosby, akit azzal vádol 70 nő, hogy megerőszakolta őket. A humorista mégis mosolyogva jött ki a keddi tárgyalásról. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.