Bedobták a csalit a magyar iskolákba: a horgászat lehet az új tantárgy

Forrás: Cultura Creative/Aleli Dezmen -
vizsga horgászat kisiskolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három éven belül alapfokú horgászat lehet a tananyag az általános iskolákban - legalábbis ezt reméli a Magyar Országos Horgász Szövetség.

Ha megvalósulna a MOHOSZ terve, akkor a gyerekek horgászvizsgát is tehetnének. Ilyen rendszer már több európai országban – például Hollandiában – is működik - mondta Dérer István, a szövetség elnökhelyettese az Agrárszektornak.

(A kép illusztráció) Forrás: Cultura Creative/Aleli Dezmen

A MOHOSZ stratégiai elképzelései szerint a 330 ezres mai regisztrált horgászlétszám hat év alatt átlépheti a 400 ezret, a külföldi horgászturisták száma pedig az évi 100 ezret.

A horgászatból származó belföldi forgalom 35 százalékkal, a külföldi száz százalékkal növekedhet, és ez 5-8 ezer új munkahelyet teremthet, ha ehhez évi 20 milliárd forintos állami és vállalkozói fejlesztést is sikerül megvalósítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.