Fáj a fejed? Köszönd a melegnek!

Forrás: PhotoAlto/Frédéric Cirou -
fejfájás migrén hőmérséklet napsütés időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jórészt napos idő lesz ma, 18 fokos meleggel. Este sem lesz hideg, 7-12 fokig hűl le a levegő. A váratlan meleg azonban megterheli a szervezetet - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Túlnyomóan napos időben lesz részünk, de a megnövekvő fátyolfelhőzet szűrheti a napsütést - jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat. Csapadék nem lesz. A délnyugati szél többfelé megélénkül, elsősorban az Észak-Alföldön és a Dél-Dunántúlon meg is erősödik. A hőmérséklet kora délután 13 és 18 fok között valószínű. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: PhotoAlto/Frédéric Cirou

A meteorológia arra is figyelmeztet, hogy a gyors és nagymértékű felmelegedés megterheli a szervezetet: akár komoly fejfájás vagy migrén is felléphet, jóval nyugtalanabbul aludhatunk, ezáltal pedig a teljesítőképességünk is lecsökken.

Gyakoribbá válhatnak a szív- és érrendszeri panaszok, a trombózis kockázata megnőhet, a régi műtétek helyén erősödhet a fájdalomérzet, illetve fantomfájdalmak is jelentkezhetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.