Allergiás reakció miatt halt meg műtét közben a pécsi egyetemista

Forrás: Thinkstock -
halál műtét Pécs allergiás reakció gyógyszer kartörés roham egyetemista Pécsi Egyetem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eltörte a karját, ezért operálni kellett a 24 éves egyetemista fiút, aki műtét közben allergiás rohamot kapott, megfelelő gyógyszer híján azonban nem tudtak segíteni rajta.

Mentő vitte a traumatológiára a 24 éves egyetemista fiút, akinek szkanderozás közben tört el a felkarcsontja tavaly januárban.

A fiatalember, aki az RTL Klub Híradójának riportja szerint keveset járt szórakozni, az altatás során allergiás rohamot kapott, a műtőben azonban nem volt megfelelő gyógyszer, amivel segíthettek volna rajta az orvosok. Az egyetemista a műtőasztalon veszítette életét.

A család beperelte a kórházat, ügyvédjük pedig szakvéleményt kért be, amely szerint az ilyen esetekre a műtőben tartani kellene megfelelő szert, és az allergiás reakciót követően 20 percen belül be kellene adni azt a páciensnek a testsúlyának megfelelő dózisban. A Híradó felkereste az érintett kórházat, tartanak-e a műtőben a szerből, akik az eljárás végéig nem kívántak nyilatkozni.

Nicole Kidman állatmenhelyet hoz létre a farmjukonhttp://www.life.hu/news/20160224-nicole-kidman-igazi-allatbarat-hatalmas-menhelyet-hoz-letre-a-sajat-farmjan-a-ferjevel.htmlA színésznő és párja egy különleges ötlettel rukkolt elő a minap. Egyesek szökőkutat építenek a kertjükben, ők egészen mást. News--Erzsébet királynő dühöng Katalin díváskodó életmódja miatthttp://www.life.hu/news/20160225-erzsebet-kiralyno-duhong-katalin-hercegne-penzkoltekezese-es-divas-viselkedese-miatt.htmlSzórja a pénzt és teljesen kifordult magából - Erzsébet királynő a hírek szerint megelégelte Katalin fényűző életmódját, amelyet a királyi kincstárból finanszírozott. News--Ellepik az érzelmek a Facebookothttp://www.life.hu/news/20160224-ujabb-reakcio-gombok-erkeznek-a-facebookra.htmlA Facebook elkezdi élesíteni az új reakciógombokat, így új érzelmek csatlakoznak a jelenlegi magányos lájkgombhoz. Ezt tehát azt jelenti, hogy mostantól több lehetőségünk lesz kifejezni érzelmeinket. News--Felgyújtotta terhes barátnőjét, mert nem akart apa lennihttp://www.life.hu/news/20160224-eliteltek-a-ferfit-aki-megolte-baratnojet-mert-nem-akart-apa-lenni.htmlBűnös az a 20 éves férfi, aki brutálisan végzett terhes baránőjével, még tavaly januárban. A férfi azzal indokolta tettét a bíróságon, hogy nem akart apa lenni. 14 év börtönt kapott. News--Tudod, hogy miért február 24-e a szökőnap?http://www.life.hu/news/20160224-februar-24-e-a-szokonap.htmlMinden negyedik évben egy nappal hosszabb a február, mint ahogy megszokhattuk, azért, hogy a naptárt és a csillagászati évet szinkronba hozzák. A szökőnap viszont nem a hónap utolsó napja! News--Százak kísérték el utolsó útjára Umberto Ecóthttp://www.life.hu/news/20160224-eltemettek-umberto-ecot.htmlVégső búcsút vettek a 84 évesen elhunyt Umberto Eco olasz író-filozófustól. A temetésen százak, köztük miniszterek és vezető értelmiségiek jelentek meg. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.