Káros őrület: kézfertőtlenítőtől részegednek le a tinik

Forrás: Thinkstock -
tinédzser alkohol kézfertőtlenítő részeg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az alkoholtartalmú kézfertőtlenítők fogyasztása már világszerte egyre nagyobb problémát jelent. A tinédzserek gyakran isszák meg ezeket a termékeket, hogy berúgjanak. 

Legutóbb Svédországban került kórházba egy fiatal, mivel az alkoholtartalmú kézfertőtlenítő elfogyasztása után alkoholmérgezést kapott, ám ez a jelenség nemcsak ott jelent problémát.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A tinédzserek általában gyógyszertárakban veszik meg a nagyon magas, 85 százalékos alkoholtartalmú fertőtlenítőt, majd gyümölcslébe keverve megisszák - írja a BBC. A helyi rendőrség éppen ezért arra kérte a patikákat, hogy rakják a polcok alá ezeket a termékeket, hiszen már az is visszatarthatja a fiatalokat, hogy nem tudják egyszerűen levenni a kézfertőtlenítőt, hanem ki kell kérniük.

Számos más esetben is kerültek már kórházba az alkoholos fertőtlenítők elfogyasztása miatt. A brit fiatalok egyenesen a kórházakból lopják el a kézfertőtlenítőket. Az illatos gélek azonban nemcsak a tinédzserekre, de a kisebb gyerekekre is veszélyt jelenthetnek. Tavaly szeptemberben egy hatéves gyerek került kórházba, mivel a kellemes eper íze miatt megitta a kézfertőtlenítőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.