A héten szükség lesz esernyőre? Most megtudhatod!

Forrás: Getty Images -
eső tavasz időjárás előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tél utolsó napján néhol akár 17 Celsiusig is melegszik a levegő, de késő délutántól országszerte csapadékosra fordul az idő. 

Hétfőre virradóra országszerte nagyobb mennyiségű esőre lehet számítani, egy-egy zivatar sem kizárt. Átmenetileg több helyen is megerősödhet a szél. Napközben a Dunántúlon 9-13, a Dunától keletre jellemzően 12-16 fokig melegszik a levegő, de a keleti határ mentén akár 17-18 fok is lehet.

Forrás: Getty Images

Kedden, március első napján is többfelé várható eső, zápor. Északon és a középső országrészben havas eső, a hegyekben havazás is lehet. A leghidegebb órákban 3-8, nappal 6-12 fok lehet. Szerdán reggel elszórtan lehet zápor, hózápor, napközben már inkább csak keleten lehet néhol záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 6-11 fok között alakul.

Csütörtökön is többfelé várható eső, zápor, a hegyekben havas eső, hó is és több helyen megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 0-5 fok lehet, napközben 4-9 fokig melegszik a levegő.

Pénteken már csak néhol fordulhat elő eső, esetleg havas eső, többórás napsütés várható. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a maximumhőmérséklet plusz 6-11 fok között valószínű. Szombaton és vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, a hegyekben havas eső, havazás. A leghidegebb órákban szombaton 1-6, vasárnap 2-7 fok lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.