Elhunyt Vajda József, a Liszt Ferenc-díjas fagottművész

Forrás: Thinkstock -
halál Tévémaci gyász fagott Vajda József
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A zenész - aki 1970-től 25 évig volt a  Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának első fagottosa - február 29-én, 68 évesen halt meg.

Vajda József hangszerének hangja ismerősen csenghet a felnőttek és a gyerekek fülében is, akik évtizedeken keresztül várták az esti mesét és a Tévémacit. Ő volt ugyanis az, aki megszólaltatta Pécsi József: Dörmögő Dömötör Istók gazda udvarán című művének részleteit miközben a Tévémaci a lefekvéshez készülődött.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Vajda József 1947. augusztus 26-án, Zalaegerszegen látta meg a napvilágot. Zenei tanulmányait Pécsett és Budapesten végezte. 1970-től 25 évig volt a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának első fagottosa. Több mint húsz éven keresztül tanított fagottot és kamarazenét a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában és különböző zenei táborokban. Hosszú éveken keresztül oktatott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Kamarazenei Tanszakának adjunktusaként. A Rádiózenekar Fúvósötösének 1975 óta volt tagja. Több lemez és CD felvétel fűződik a nevéhez. Tevékenységéért a magyar állam 1981-ben Liszt-díjjal, jutalmazta, majd 1999-ben Lehel György-díjat kapott.

Cukorbeteg gyerekrobotot fejlesztenek Angliábanhttp://www.life.hu/news/20160301-cukorbeteg-robotot-fejlesztenek-angliaban.htmlBrit szakemberek olyan roboton dolgoznak, ami a gyermekkori cukorbetegség tüneteit produkálja. A fejlesztés célja, hogy a fiatalok felismerjék a betegség tüneteit és azt, hogy miként lehet segíteni a diabéteszeseknek. NewsOrigoMagyari Béla űrhajós fia lezuhant egy kisgéppelhttp://www.life.hu/news/20160301-magyari-bela-urhajos-fia-lezuhant-egy-kisgeppel.htmlVasárnap délelőtt lezuhant egy kisrepülő Tatabánya térségében, a balesetben egy ember meghalt, egy másik súlyosan megsérült, róla úgy tudni, hogy Magyari Béla űrhajós fia. News--Ezért fontos, hogy szex közben a párod szemébe nézzhttp://www.life.hu/news/20160301-igy-lesz-boldog-parkapcsolatod-szex-kozben-nezz-a-partnered-szemebe-japan-kutatas.htmlA szemkontaktus több dologból kifolyólag is fontos tényező a mindennapokban. Nemcsak beszélgetés közben elengedhetetlen, hogy figyelj a másikra, hanem a szeretkezések alkalmával is. News--Elkészült a legjobb tejcsokik listája http://www.life.hu/news/20160301-megerkezett-a-tejcsokik-hivatalos-rangsora.htmlHurrá! Elkészült a legjobb csokik listája! A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal magyar és külföldi csokoládékat tesztelt, és meglepő eredmények születtek. NewsThinkstockMeghalt Szabó György Balázs, az Old Boys együttes tagjahttp://www.life.hu/news/20160301-szabo-gyorgy-balazs-az-old-boys-egyuttes-tagja-meghalt.htmlA legendás együttes énekese 71 éves volt, zenésztársait váratlanul érte a halálhíre. News--Kényszerleszállást hajtott végre egy Lufthansa-gép, egy kislány meghalthttp://www.life.hu/news/20160301-kenyszerleszallast-hajtott-vegre-egy-repulo-miutan-egy-9-eves-kislany-rosszul-lett-a-kislany-meghalt.htmlRosszul lett egy 9 éves olasz kislány a Sanghajból Münchenbe tartó gépen, ezért a repülő Szibériában leszállt. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.