Idősek otthonába költözhetnek a kutyák Japánban

Forrás: Thinkstock -
kutya Japán költözés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Japánban rohamosan megnövekedett a kutyáknak szánt idős otthonok száma. Ezek nagyjából hasonlítanak az ebeknek fenntartott menhelyekhez, azzal a különbséggel, hogy ide csak olyan négylábúak kerülhetnek, akik már matuzsálemi korba léptek.

Hihetetlenül hangzik, de Japánban a regisztrált háziállatok száma felülmúlja a gyerekekét, ez pedig azt jelenti, hogy

közel 20 millió kisállatra mindössze 16 millió 15 éven aluli gyerek jut.

Forrás: Thinkstock

Egy újonnan nyíló idősek otthona vezetője, Mie Kawaguchi a Business Times-nak elmondta, hogy egyre többször találkozik olyan emberekkel,

akik már küszködnek az idős állataikkal, mert nem tudják őket rendesen ellátni.

Kawaguchi központjában egyszerre több mint 10 kutya kaphatja meg a teljes körű ellátást, többek között olyanok is, akik Alzheimer-kórban szenvednek.

Az otthonról készült videót ide kattintva tudod megnézni!

Megvan az év legkínosabb szelfijehttp://www.life.hu/news/20160303-az-ev-legkinosabb-szelfijen-a-lany-a-vibratorral-a-hatterben-pozol-a-szuleinek-kuldte-tovabb.htmlAz egész internet azon a szerencsétlenül járt lányon nevet, aki merő figyelmetlenségből továbbküldött egy képet a szüleinek, amelynek a hátterében látszódik néhány olyan dolog, amelyet valószínűleg sosem mutatna meg egyiküknek sem. News--Tragédia! Rákbetegség végzett a 33 éves olimpikonnal, Sarah Tait evezősselhttp://www.life.hu/news/20160303-33-evesen-rakbetegsegben-elhunyt-sarah-tait-ausztral-olimpikon-evezos.htmlAz ausztrálok világbajnok, olimpiai ezüstérmes evezősével 33 évesen végzett a rák. Sarah Tait két gyermeket hagyott maga után. NewsThinkstockEz a 19 éves lány a világ leggazdagabb tinédzserehttp://www.life.hu/news/20160302-o-a-vilag-leggazdagabb-tizedszere-nem-torodik-a-penzzel-a-milliardos-lany.htmlAlexandra Andresen 2016-ban nyerte el a megtisztelő címet, miután felbecsülték a családja vagyonát. A testvérével osztozik majd a közel 343 milliárd forintnak megfelelő örökségen. NewsOrigoNagy erősségű földrengés rázta meg Indonéziáthttp://www.life.hu/news/20160302-foldrenges-indoneziaban-cunamiriadot-adtak-ki-de-ezt-kesobb-visszavontak.htmlA rengés nagyon kis mélységben - mindössze 9,5 kilométerre a felszín alatt történt. Cunamiriadót adtak ki, ezt azonban később visszavonták. NewsThinkstockVisszatér a tél: akár 10 centi hó is eshet mahttp://www.life.hu/news/20160303-teli-idojarasra-szamithatunk-ma-akar-tiz-centi-ho-is-eshet.htmlNapközben több megyében számíthatunk havazásra, a java azonban estére várható, ekkor már a Dunántúl középső tájaira is kiterjedhet a hóesés. Jelentősebb mennyiségű, 5-10 cm feletti, jellemzően vizes, tapadó hó Zala, Vas és Veszprém megyében hullhat. News--Tragédia! Belehalt az influenzába egy két és fél éves kisfiúhttp://www.life.hu/news/20160302-meghalt-egy-ket-es-fel-eves-kisfiu-gyongyoson-influenzaban-nem-tudni-ki-hibazott.htmlA gyermek Gyöngyösön lett rosszul, és bár a család gyorsan kihívta az ügyeletet, a helyszínre már senki nem ment ki. Egyelőre nem tudni, hogy ki hibázott. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.