Médiahatósági eljárás indult a TV2 és a Class FM ellen

Forrás: Class FM -
TV2 eljárás NMHH Class FM műsor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa eljárást indított a TV2 és a Class FM ellen. A hírek szerint egy-egy műsornál túl enyhe volt a korhatár-besorolás.

Eljárás indult a TV2-n tavaly december 29-én vetített Komancsok holdja című háromrészes westernsorozat egy epizódja, valamint a Class FM Morning Show-jának január 11-i adása miatt. Az NMHH Médiatanácsa úgy véli, hogy a műsorszámok túl enyhe korhatár-besorolást kaptak - írja az Origo.

Forrás: Class FM

Mindkét adást a 12-es kategória helyett vélhetően "16 éven aluliaknak nem ajánlott" - ként kellett volna sugározni, a déli, illetve reggeli órák helyett 21 óra után, illetve hajnali 5 óra előtt.

Mi volt a gond?

A televíziós műsorszám nemi erőszakot, gyilkosságot és más véres jeleneteket is tartalmazott, a rádiós beszélgetés pedig a 16 éven aluliak többsége számára "félreérthetően, aggályos kontextusban" dolgozta fel a szexualitás, illetve a homoszexualitás témáját, valamint pozitív, humoros színben tüntette fel az alkohol- és drogfogyasztást. Emellett a műsorszámban durva trágárság is helyet kapott.
Íme, Pamela Anderson utódja: Kelly Rohrbach felöltötte a piros fürdőruháthttp://www.life.hu/sztarok/20160305-kelly-rohrbach-modell-es-szineszno-piros-furdoruhaban-a-baywatch-film-forgatasan.htmlMegkezdődtek a Baywatch-film forgatási munkái - íme, az első képek C. J. Parker új megformálójáról! TV + Sztárok--Cunamiriadó testközelből: így menekült meg Éden Barbi Thaiföldönhttp://www.life.hu/sztarok/20160305-meiczinger-barbi-az-eden-hotel-sztarja-thaifoldon-a-cunamiriadoban-menekult.htmlAz Éden Hotel egykori játékosa Thaiföldön nyaralt éppen azokban a napokban, amikor egy hatalmas, 7,9-es erejű földrengés rázta meg Indonézia nyugati partjait. TV + Sztárok--Így még nem láthattuk Szabó Zsófit - Felismerhetetlen lett a színésznőhttp://www.life.hu/sztarok/20160305-szabo-zsofi-szineszno-es-musorvezeto-uj-kepen-felismerhetetlen.htmlEddig még nem látott oldalát mutatta meg Instagram-követőinek Szabó Zsófi. TV + Sztárok--Köböl Anitával és új műsorral erősít a TV2http://www.life.hu/sztarok/20160305-kobol-anita-lesz-a-tv2-uj-sztarmagazinjanak-a-red-carpetnek-a-musorvezetoje-es-szerkesztoje.htmlA csatorna Red Carpet címmel sztármagazint indít. A legfrissebb pletykákat és híreket ismerheti meg a néző a hazai és külföldi celebek életéről. A szereksztő-műsorvezetője Köböl Anita lesz, aki korábban már vezette a TV2-höz tartozó életmód csatorna egyik műsorát. TV + SztárokOrigoHosszú Katinka elérte álmát! Európa-csúccsal nyert Marseille-benhttp://www.life.hu/sztarok/20160305-hosszu-katinka-europa-csuccsal-lett-elso-a-golden-tour-versenyen.htmlAz úszónő saját korábbi csúcsát megdöntve győzött 400 méter vegyesen az úszók Golden Tour elnevezésű, pénzdíjas franciaországi sorozatának harmadik, utolsó állomásán, Marseille-ben. TV + Sztárok--George Clooney felhagy a színészkedéssel? http://www.life.hu/sztarok/20160304-george-clooney-inkabb-felesegevel-lenne-nem-szineszkedik-tobbet-a-sarmos-vilagsztar.htmlA sztár nem a kamerák előtt szeretne megöregedni, ezért inkább időben kiszállna a filmiparból. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.