Megmentette osztálytársa életét a pécsi lány

Forrás: Thinkstock -
Pécs újraélesztés osztálytárs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Óriási lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot egy pécsi iskola diáklánya, aki megmentette haldokló osztálytársa életét.

A pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumába járó Pozonec Mária Dorotea a minap megmentette az egyik osztálytársa életét - számol be a bama.hu. "Azt mondta, nem lát semmit, minden elsötétült" – emlékszik vissza Mária Dorotea, akinek osztálytársnője hittanóra közben lett rosszul.

Ekkor még mindenki azt hitte, hogy egyszerű ájulásról van szó, így gyorsan nyugalomba helyezték, a lábait pedig a magasba emelték, ahogy tanulták elsősegély-szakkörön. A lány jobban is lett, magához tért, majd felállt, de

de a folyosón ismét rosszul lett.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

"Aztán csak feküdt a padlón, becsukta a szemét, és többet nem szólalt meg. Láttam, ahogy kifújja a levegőt, de nem emelkedik újra a mellkasa. Rádöbbentem, ha leáll a szíve, csak perceim maradnak, hogy segíteni tudjak, ezért azonnal megkezdtem az újraélesztést. Szinte önkéntelen mozdulatok voltak ezek, nem volt időm gondolkodni" - mondta el a portálnak Mária.

A gyors segítségnyújtásnak köszönhetően a lányba visszatért az élet, ekkor Mária elszaladt segítségért, közben pedig az iskolaorvos is megérkezett. Arról nincs információ, miért lett rosszul a lány, csak annyit tudni, hogy kivizsgálták a kórházban, és már hazaengedték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.