Meghalt egy nő, mert karbantartáskor egy hónapra a liftben felejtették

Thinkstock -
halál lift karbantartás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Női holttestet találták a szerelők egy hónap után abban a liftben, amelynek áramellátását biztonsági okokból január végén lekapcsolták az északnyugat-kínai Hszianban.

Őrizetbe vették a hanyag szerelőket, akiknek gondatlansága vezetett a 43 éves nő halálához - számolt be az esetről helyi forrásokra hivatkozva vasárnap a kínai média.

Illusztráció Thinkstock

Hszian város érintett kerületének közleménye szerint a felvonójavítókat meghibásodás miatt hívták ki, de mielőtt áramtalanítottak, és dolguk végezetlen távoztak, elfelejtettek meggyőződni arról, hogy nem maradt-e a fülkében valaki.

Csak akkor találtak rá az áldozatra, miután a februári tavaszünnepi hosszú szabadság után visszatértek, és március elsején a javításra kivonultak.

A halott egy 43 éves nő, a ház lakója, aki egyedült élt – számolt be az AP amerikai hírügynökség. A rendőrség kizárta, hogy szándékos emberölés történt volna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.