94 éves korában elhunyt Nancy Reagan, egykori first lady

halál szívelégtelenség Ronald Reagan Nancy Reagan First Lady
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szívelégtelenségben halt meg Ronald Reagan egykori amerikai elnök felesége, akit az egyik legbefolyásosabb first ladynek tartottak.

Az egykori first lady egészsége az elmúlt években sokat romlott, többször került kórházba. Nancy Reagant a kaliforniai Simi Valleyben lévő Reagan Elnöki Könyvtárnál, a 2004-ben elhunyt Ronald Reagan mellett helyezik majd örök nyugalomra - írja a Sky News. Halálát pangásos szívelégtelenség okozta.

Ronald Reagan és Nancy Reagan Forrás: RIA Novosti/Vyatkin Vladimir

Barack Obama közleményben köszönte meg Nancy Reagannek a nagylelkű és melegszívű tanácsait. Megemlékezett arról is, hogy Nancy Reagan fontos szerepet vállalt az Alzheimer-kór elleni küzdelemben, attól a pillanattól kezdve, hogy néhai férjénél diagnosztizálták ezt a betegséget.

Nancy Reagan Forrás: EPA/Ralph Alswang

Az egykori first lady Anne Frances Robbins néven született, 1921. júliusában, New York városában. Hollywoodi színésznőként viszont már Nancy Davis művésznéven vált ismertté. 1952-ben férjhez ment Ronald Reaganhez, két gyermekük született. Felhagyott színésznői karrierjével, miután 1967-ben Reagant Kalifornia állam kormányzójává választották. 1981 és 1989 között pedig az Egyesült Államok first ladyje volt.

Forrás: NORTHFOTO

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.