Hét meleg focista is lehet az angol labdarugó-bajnokságban

Forrás: AFP/Glyn Kirk -
meleg focista Premier League
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A korábbi focista, John Fashanu lánya azt állítja, ő hét meleg futballistáról is tud, akik jelenleg a Premier League-ben szerepelnek.

Amal Fashanu számára fontos téma a homoszexualitás a focista világban, hiszen nemcsak apja, hanem unokatestvére, Justin Fashanu is labdarugó volt, ám ő 1998-ban öngyilkosságot követett el, miután kiderült, hogy meleg.

Képünk illusztráció! Forrás: AFP/Glyn Kirk

Amalt az Adam Johnson nevű focista szexuális botrányának apropójából kérdezte a BBC arról, hogyan élik meg a családtagok, ha futballista rokonuk valamilyen nagy visszhangot keltő ügybe keveredik. A lány az interjújában beszélt arról, hogy bizony ismer hét homoszexuális focistát, akik jelenleg az angol labdarugó-bajnokságban szerepelnek, de hozzátette, hogy nem fogja kiadni őket, mert a futball világa nagyon sötét, és elképzelhetetlen, mi történne ezekkel a játékosokkal, ha kiderülne a nevük.

Amal Fashanu Forrás: AFP/Leon Neal

“Igazából én magam hét meleg focistáról tudok, de soha nem fogom kiadni a nevüket. A futball világa nagyon sötét” - idézte a Daily Mail Amal Fashanu szavait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.