Netes világsztárrá vált Arató András, a budapesti nyugdíjas!

Arató András világsztár mém
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mostanában főként Oroszországban népszerű az idős férfi, illetve a képei és a belőle készült szinte megszámlálhatatlan mém. Mára megbékélt a hatalmas népszerűséggel, ám eleinte meglehetősen bosszantotta a sok kifigurázás.

Arató András maga sem gondolta volna, hogy képei ilyen hatalmas, és töretlen népszerűségnek fognak örvendeni. Pályafutása az azóta már bezárt magyar közösségi oldalon, az IWiW-en indult, azóta valóságos legendává vált - írja a 444.

Forrás: Vkontakte/pain_harold

Ott vette fel a kapcsolatot vele egy fotós, aki illusztrációs képekhez keresett modellt, és Arató Andrást egyszerűen tökéletesnek találta. Rengeteg fotó készült az egyébként világítástechnikai szakemberként dolgozó budapesti férfiról, amik aztán önálló életre keltek. Egy Greenen72 nevű felhasználó fedezte fel először a férfi képeit 2011-ben, és a Facepunch nevű oldal egyik fórumába kiposztolt belőlük párat. Ezt követően megállíthatatlanul kezdtek terjedni Arató képei, és még abban az évben megalakult az első rajongói oldala a Facebookon. Népszerűségén sokat dobott, hogy egy amerikai mémcsináló versenyen is az ő képeiből kellett a nevezőknek dolgozniuk.

Évek múlva már rengeteg oldalon megtalálhatóak voltak a férfi fotói, leginkább Hide The Pain Herold becenévvel, amit azért kapott, mert mosolygás közben is úgy néz ki, mintha valamije fájna. Arató elárulta a lapnak, hogy eleinte azt hitte, hamar lecseng a népszerűsége, de nem így lett. Már 5 éve rajonganak képeiért az internetezők, mostanában főként Oroszországban. A helyi közösségi oldalon fedte fel kilétét március 3-án, mivel egy rajongója felkereste őt.

Ennek köszönhetően ő most az egyik legismertebb magyar ember, hiszen miután kiderült, hogy ki ő, az amerikai oldalakon is ismét felkapták a férfit. Arató viszont inkább világítástechinkai szakemberként tekint magára, nem pedig modellként.

Különös érzés, hogy egy kezdetben csak érdekes játéknak indult fotózásnak ilyen utóélete lett, és még különösebb megtapasztalni, hogy egy furcsa mimika többet jelent a média világában, mint egy több évtizedes szakmai múlt, mert mindig világítástechnikai szakembernek tekintettem magamat, és nem fotomodellnek. Ebben a helyzetben viszont most már nem tudok mást tenni, mint alkalmazkodni ahhoz a régi mondáshoz, miszerint ha valamit nem tudsz megváltoztatni, akkor annak állj az élére” - foglalta össze a kialakult helyzettel kapcsolatos érzéseit Arató a lapnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.