Halálos beteg a gyilkos bálna, aki korábban megölte trénerét

bálna Florida halálos betegségek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy tűnik, hogy halálos kórban szenved az a gyilkos bálna, aki már évek óta a floridai akvárium lakója. Az állat akkor vált híresből hírhedté, amikor egy élő show után megölte trénerét.

A gyilkos bálna, Tilikum jelenleg súlyos beteg, mivel a tüdejét megfertőző baktérium minden kezelésnek ellenáll, így végül megölheti az állatot - közölte az orlandói Sea World.

A bálna már 23 éve szórakoztatja a floridai akvárium látogatóit, 2010-ben viszont csorba esett a hírnevén, amikor egy előadás után megragadta és a víz alá rántotta az idomárát. A bálnákra egyébként nem jellemző, hogy erőszakosak lennének, ám egy róluk készült dokumentumfilm szerint

az orca fogságban agresszívebbé válik.

De nem ez volt az egyetlen baleset: 1991-ben, - amikor Tilly egy másik, ám mára már bezárt parkban élt, - egyszer csak két másik bálnával együtt a víz alá húzta az egyik trénert.

Ezután költözött az állat a floridai parkba.

Később, 1999-ben pedig egy férfit találtak holtan a medencéjében. A boncolás eredménye szerint halál oka a kihűlés volt, de egyes feltételezések szerint az állat ránthatta be, mivel harapásnyomokat is találtak a férfi testén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.