Szél, napsütés és záporok - Ezen a hosszú hétvégén bármi megtörténhet

Forrás: Thinkstock -
eső időjárás-előrejelzés csapadék hőmérséklet napsütés zápor hosszú hétvége Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Változékony időre számíthatunk a március 15-ig hosszú hétvégén - derül ki az előrejelzésből.

Péntek hajnalban a borult égből a Dunántúlon többfelé, máshol elszórtan leheteső, záporeső - írja a köpönyeg.hu. Az előrejelzés szerint azonban északkelet felől csökken a felhőzet, és egyre kevesebb helyen alakul ki újabb csapadék, és több helyen kisüthet a nap. Az északkeleti szél élénk marad, reggel 6, délután 12 fok körül várható a hőmérséklet.

Forrás: Thinkstock

Változóan felhős időre számíthatunk szombaton, a gomolyfelhőzet erősen megnövekedhet. Elszórtan zápor is előfordulhat, a légmozgás élénk marad. 11 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap erősen felhős időre van kilátás, záporok továbbra is előfordulhatnak. Az északkeleti szél megélénkül, helyenként viharossá fokozódhat. 9 és 13 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Hétfőn délig gyakran lesz erősen felhős az ég, később azonban jelentősen csökken a felhőzet és több órára kisüt a nap. Az északkeleti szél erős maradhat. 10-11 fok körüli maximumot mérhetünk.

Március 15-én, kedden a gomolyfelhők mellett sokfelé ígérkezik ragyogó napsütés, záporeső csak elvétve fordulhat elő. Fokozatosan mérséklődik a szél. Reggel gyenge fagy lehet, míg délutánra 11 fok köré melegedhet a levegő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.