Újabb terrorcselekmény? Autóbomba robbant Berlinben

merénylet robbanás Berlin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Autóbomba robbant Berlinben, a sofőr életét vesztette. A rendőrség szerint nem terrorista merénylet történt, a német sajtó a szervezett bűnözéssel kapcsolja össze az esetet.

Carsten Müller, a berlini rendőrség egyik szóvivője az AP hírügynökségek azt mondta, hogy a robbanás helyi idő szerint reggel nyolc óra körül történt a város nyugati részén, Charlottenburg kerületben - írja az Origo.

A nyomozók feltételezése szerint robbanószer volt a Volkswagen Passatban, az okozta a detonációt. Egyelőre még nem sikerült azonosítani a sofőrt.

Szemtanúk arról számoltak be a Tagesspiegelnek, hogy a sofőrnek sikerült kimenekülnie a járműből, de azonnal összeesett. A mentősök próbálták újraéleszteni, de sikertelenül; 8 óra 40-kor halottnak nyilvánították.

A robbanásban senki nem sérült meg. Bombaszakértők és helyszínelők vizsgálják a helyszínt.

A berlini rendőrség nyomatékosan felszólította a környéken élőket, hogy tartsák magukat távol a robbanás helyszínétől, maradjanak otthon, zárják be az ablakokat, és ne lépjenek ki az erkélyre.

Ezt a tilalmat fél 12-kor feloldották, mert addigra a szakértők megállapították, hogy a roncs már nem jelent veszélyt.

A Bild és a Spiegel is úgy tudja, hogy a hatóságok inkább a szervezett bűnözést gyanítják a háttérben, nem pedig terrorizmust, vagy kémkedést. A rendőrség is közölte később, hogy semmi nem utal terrorcselekményre.

A Spiegel információi szerint az áldozat egy 43 éves berlini férfi, akinek már priusza kábítószerkereskedelem miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.